Hoe we mensen werden

Een geheel nieuwe kijk op de oorsprong van de mensheid

Madelaine Böhme; Rüdiger Braun; Florian Breier

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789000373246, geïllustreerd, 272 blz., March 2020
Formaat: 23.0 (h) x 15.1 (b) x 2.5 (d) cm. Gewicht: 480 gram.

Uitgever: Spectrum

vertaald door: Conny Sykora

beschrijving

Spectaculaire vondsten werpen een nieuw licht op de geschiedenis van de menselijke evolutie


De bakermat van de mensheid ligt in Afrika – dat werd lang beschouwd als onbetwistbare kennis. Maar de laatste jaren zijn er steeds meer botten opgedoken die qua tijd en vindplaats niet meer in dat beeld passen. Onderzoekers in Europa ontdekten talloze fossielen van vroege voorouders van de hedendaagse mensapen, waaruit een ander beeld van de menselijke evolutielijn naar voren kwam.


Uit bekende informatie en volledig nieuwe puzzelstukjes reconstrueert de gerenommeerde paleontoloog Madelaine Böhme een ander beeld van het ontstaan van de huidige mensheid dat breekt met de nu bestaande ideeën. Böhme beschrijft de wetenschappelijke race die ze heeft afgelegd in dit onderzoek om de eerste te zijn die dit nieuws kon brengen; een speurtocht met verbazingwekkende hoogtepunten en kantelmomenten. Ze brengt de fascinerende wereld van onze vroegste voorouders tot leven. Een sensationele populairwetenschappelijke thriller!


 

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)

Madelaine Böhme is geo-wetenschapper en paleontoloog. Ze is professor van palaeoklimatologie aan de Universiteit van Tübingen en oprichter en directeur van de Senckenberg Center for Human Evolution and Palaeoenvironment. Ze is een van de meest gerenommeerde palaeoklimatologen en palaeologen die de menselijke evolutie met betrekking tot veranderingen in klimaat en milieu onderzoeken.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.