Diagnose

Het oplossen van de meest verbijsterende medische mysteries

Lisa Sanders

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Diagnose

paperback/ gebrocheerd: € 20.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789000371488, 312 blz., May 2020
Formaat: 21.5 (h) x 14.0 (b) x 2.8 (d) cm. Gewicht: 461 gram.

Uitgever: Spectrum

vertaald door: Paul Janse

beschrijving

Het ontrafelen van de meest bizarre medische mysteries


'Een aanrader voor iedereen met een interesse in de geneeskunde.' – NEMO Kennislink

De medische wereld zit boordevol mysteries. Als een waar detective duikt arts en New York Times-columnist dr. Lisa Sanders in de meest bizarre, raadselachtige en spannende verschijnselen uit de geneeskunde.

Een greep uit de dossiers: Een 28-jarige man viert zijn verjaardag in de Bahama’s en probeert eens iets nieuws bij het diner: barracuda. Een paar uur later zakt hij met verschrikkelijke buikkrampen in elkaar op de dansvloer. Een vrouw van middelbare leeftijd komt opnieuw bij de dokter, na twee dagen eerder langs te zijn geweest met lichte uitslag op haar handen. De uitslag is inmiddels paars geworden en als zweepslagen over haar hele lichaam verspreid. Een jonge olifantentrainer uit een rondreizend circus die ooit een kopstoot kreeg van een zebra, wordt uit het niets geteisterd door splijtende hoofdpijn, alsof iemand ‘een deur dichtslaat in z’n hoofd’.

In elk van deze zaken is de weg naar de diagnose – en de behandeling – er een vol bizarre en soms onverklaarbare wendingen. In dit boek toont Sanders aan dat het stellen van de juiste diagnose expertise, zorgvuldige procedures en soms een tikkeltje geluk vereist. Diagnose plaatst ons in de schoenen van de dokter en laat ons deze meeslepende en soms onnavolgbare medische mysteries van dichtbij ervaren. Zie wat de dokters zien, voel hun onzekerheid – en ervaar de euforie wanneer alles op z’n plek valt. 

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)

Dr. Lisa Sanders is als arts en hoogleraar verbonden aan de Yale University School of Medicine en is daarnaast columnist. Ze schrijft een maandelijkse column voor The New York Times, getiteld Diagnosis, en heeft daarnaast meerdere boeken geschreven. De Netflix-serie Diagnosis is gebaseerd op haar werk. Daarnaast was ze adviseur voor de populaire tv-serie House, M.D.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.