Gesproken geschiedenis

Toespraken die de wereld hebben veranderd

Simon Sebag Montefiore

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Gesproken geschiedenis

gebonden: € 22.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789000371273, 320 blz., October 2020
Formaat: 22.4 (h) x 15.0 (b) x 3.7 (d) cm. Gewicht: 603 gram.

Uitgever: Spectrum

vertaald door: Martine Both; Margreet de Boer

beschrijving

Tachtig toespraken die de wereld hebben veranderd


Gerenommeerd historicus Simon Sebag Montefiore duikt opnieuw in de geschiedenis van het woord, ditmaal aan de hand van historische toespraken. Waar brieven hun werk doorgaans uitsluitend achter de schermen verrichten, wendt Montefiore zich nu tot het grote publiek met dit eerbetoon aan de belangrijkste speeches in de wereldgeschiedenis.

Montefiore maakte een selectie van ruim tachtig toespraken, van de oudheid tot de eenentwintigste eeuw. Sommige zijn heroïsch, aangrijpend en inspirerend, andere diabolisch, wreed en ijzingwekkend. Zijn sprekers variëren van keizers en veroveraars tot rocksterren, auteurs en sporthelden, van Churchill en Martin Luther King tot Stalin en Dzjengis Khan, en van Michelle Obama en Greta Thunberg tot Bob Dylan, Muhammad Ali en natuurlijk de onvermijdelijke Donald Trump.

De toespraken worden door Montefiore voorzien van de nodige achtergrondinformatie en speciaal voor de Nederlandstalige editie worden enkele bepalende Nederlandse en Vlaamse toespraken toegevoegd. In zijn kenmerkende toegankelijke en meeslepende stijl demonstreert Montefiore het belang, de genialiteit en in sommige gevallen de fatale fouten van deze tijdloze redevoeringen en laat hij ons zien hoe ze kleur geven aan het verleden en het heden én de toekomst kunnen verrijken.

Over Geschreven geschiedenis:
'Smeuïg, angstaanjagend, vol passie, schokkend … en ontzettend aangrijpend. Kortom: fascinerend.' The Times

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)

Simon Sebag Montefiore is historicus, journalist en gevierd bestsellerauteur van onder andere Jeruzalem, Stalin: De jeugdjaren en Stalin: Het hof van de rode tsaar, waarvoor hij de History Book of the Year won. Zijn boeken worden in maar liefst 48 landen vertaald.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.