De eenzame eeuw

Het herstellen van menselijk contact in een wereld die steeds verder ontrafelt

Noreena Hertz

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
De eenzame eeuw

paperback/ gebrocheerd: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789000368778, geïllustreerd, 400 blz., October 2020
Formaat: 23.0 (h) x 15.1 (b) x 3.2 (d) cm. Gewicht: 601 gram.

Uitgever: Spectrum

beschrijving

Een taboedoorbrekende kijk op de eenzaamheid onder jongeren en ouderen in de 21e eeuw


'Een briljante schrijver … en een formidabele onderzoeker.' Times Higher Education

We leven in het tijdperk van de eenzaamheid. We zijn weliswaar beter verbonden dan ooit, maar sociale isolatie blijkt een steeds groter probleem onder jongeren en ouderen, voor zowel mannen als vrouwen. En toch rust er nog altijd een taboe op eenzaamheid.

In De eenzame eeuw onderzoekt Noreena Hertz de wereldwijde eenzaamheidscrisis en waarschuwt ze ons voor de potentiële gevolgen. Eenzaamheid heeft namelijk niet alleen effect op je gezondheid (vergelijk het met vijftien sigaretten per dag), maar is ook nadelig voor de economie en politiek. Op basis van wetenschappelijk onderzoek en rake kleurrijke verhalen uit de praktijk schetst ze een indringend beeld van dit 21e-eeuwse probleem. Zo 'huurt ze een vriend', volgt ze een cursus gezichten lezen en ontmoet ze inwoners van een verzorgingstehuis die mutsen breien voor hun robotverzorgers. En ook gaat ze dieper in op de vindingrijkheid waarmee we tijdens de coronacrisis verbonden blijven.

Hertz levert een uitgekiende kijk op alle facetten van eenzaamheid en houdt een indringend betoog over hoe we dit tegen kunnen gaan. Een essentieel boek waarin we zien hoe we in dit eenzame bestaan verzeild zijn geraakt en wat we kunnen doen om de maatschappij weer te verenigen.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)

Noreena Hertz is auteur en hoogleraar van University College London. Daarnaast was ze wereldwijd werkzaam als strategisch adviseur op het gebied van economie, geopolitiek, kunstmatige intelligentie, millenials en post-millenials. Haar artikelen zijn verschenen in onder andere The New York Times, The Guardian, The Washington Post en The Financial Times. Hertz werd door The Observer omschreven als 'one of the world's leading thinkers'.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.