Acid for the Children

Mijn verhaal

Flea

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Acid for the Children

paperback/ gebrocheerd: € 25.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789000367139, geïllustreerd, 432 blz., November 2019
Formaat: 23.1 (h) x 15.6 (b) x 3.7 (d) cm. Gewicht: 713 gram.

Uitgever: Spectrum

vertaald door: Rob de Ridder

beschrijving

Het openhartige verhaal van Flea


Toen Flea in 1962 als Michael Peter Balzary in Australië ter wereld kwam, kon niemand nog vermoeden dat hij zou uitgroeien tot een van de meest iconische muzikanten ter wereld. Nu stelt hij zijn turbulente levensverhaal op virtuoze wijze te boek in zijn langverwachte autobiografie.


In Acid for the Children bewijst Flea zich als een literair talent, wiens schrijfstijl even scherpzinnig, vermakelijk en buitengewoon onvoorspelbaar is als de auteur zelf. Door middel van hilarische anekdotes, poëtische overpeinzingen en hier en daar een vleugje fantasie kijkt hij terug op zijn pogingen om te ontsnappen aan de destructieve factoren uit zijn jeugd en zijn zoektocht naar zichzelf en naar betekenis.


Uiteindelijk vond hij dit in de muziek, maar niet zonder horten of stoten. Tegenover de successen van de Red Hot Chili Peppers met albums als Blood Sugar Sex Magik en Californication stonden grote tegenslagen zoals het verlies van vriend en mede-bandlid Hillel Slovak en zijn persoonlijke gevecht tegen een drugsverslaving. Acid for the Children is een indringend coming-of-age-verhaal en een fervente liefdesverklaring aan de helende werking van muziek.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)

Flea (1962) is de bassist en medeoprichter van de Amerikaanse band Red Hot Chili Peppers. Hun meest succesvolle albums zijn Blood Sugar Sex Magik, Californication en By The Way. Naast zijn carrière bij RHCP werkte hij met artiesten als Johnny Cash, Patti Smith en Tom Waits, en is hij acteur.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.