De boeddha in de bajes

Bijzondere gesprekken in de Nederlandse gevangenis: een boek vol hoop en levenslessen

Cuong Lu

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
De boeddha in de bajes

gebonden: € 16.99

ISBN: 9789000366545, 144 blz., May 2019
Formaat: 20.7 (h) x 13.1 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 280 gram.

Uitgever: Spectrum

vertaald door: Janine Langeveld

trefwoorden: boeddhisme boeddhistisch geestelijk verzorger boedha boedhisme buddha budha geestelijk verzorger gevangenisverhalen ram dass roshi joan ...

beschrijving

Een boek vol hoop en levenslessen.'Wanneer de gevangenen met wie Cuong werkte het gevoel kregen dat ze gehoord en begrepen werden in plaats van veroordeeld, veranderde hun gevoel over zichzelf en als gevolg daarvan hun houding en gedrag enorm.' – Roshi Joan Halifax, auteur en zenboeddhistDe boeddhistisch geestelijk verzorger Cuong Lu bezocht zes jaar lang elke week vier Nederlandse gevangenissen om te praten en mediteren met gevangenen. In De Boeddha in de bajes deelt hij 52 verhalen en lessen die hij daar heeft opgedaan. Hij laat zien dat hoe diep iemand ook gevallen is, het altijd weer mogelijk is om op te staan en opnieuw te beginnen. Vooral als je iemand een helpende hand biedt. Hoe mooi zou het zijn als iemand niet alleen in de gevangenis zit om gestraft te worden, maar om ook weer hoop te voelen? Deze aanpak werkt niet alleen in de gevangenis, maar ook in ons dagelijks leven. Want allemaal kunnen we gevangenzitten in negatieve ideeën over onszelf. Wanneer je weer in jezelf gaat geloven, is het mogelijk om vrij en gelukkig te zijn – zelfs achter tralies.Cuong Lu (1968) is boeddhistisch leraar en schrijver. Hij is geboren in Vietnam en emigreerde in 1980 met zijn familie naar Nederland, waar hij Oost-Aziatische studies studeerde aan de Universiteit van Leiden. Onder leiding van Thich Nhat Hanh werd hij ingewijd als monnik in Plum Village. Cuong is oprichter van de Mind Only School in Gouda, waar hij boeddhistische filosofie en psychologie doceert.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Cuong Lu (1968) is boeddhistisch leraar en schrijver. Hij is geboren in Vietnam en emigreerde in 1980 met zijn familie naar Nederland, waar hij Oost-Aziatische studies studeerde aan de Universiteit van Leiden. Onder leiding van Thich Nhat Hanh werd hij ingewijd als monnik in Plum Village, Frankrijk. Hij is de oprichter van de Mind Only School in Gouda, waar hij boeddhistische filosofie en psychologie doceert.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.