Stress bij tienermeisjes

Zo help je je dochter bij prestatiedruk en faalangst

Lisa Damour

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 22.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789000365623, 312 blz., September 2019
Formaat: 21.6 (h) x 14.1 (b) x 2.9 (d) cm. Gewicht: 468 gram.

Uitgever: Spectrum

trefwoorden: begeleiden druk faalangst leeftijdsgenoten meisjes mentale druk omgaan met spanning omgaan met stress opvoeden prestatiedruk presteren ...

beschrijving

Zo help je je dochter bij stress, prestatiedruk en faalangst


 


Onderzoek wijst uit dat meisjes veel gevoeliger zijn voor stress dan jongens. Meisjes willen voldoen aan de verwachtingen van ouders en leerkrachten; ze maken zich druk om hun uiterlijk en voelen zich vaak onzeker op social media. Ook de steeds vroeger ontluikende puberteit bij meisjes speelt een rol. Ze zien er al snel volwassener uit dan ze zich voelen, en worden vervolgens ook zo benaderd. Ze ervaren hierdoor volop druk, zijn snel moe en vatbaar voor depressies.


Klinisch psycholoog en bestsellerauteur Lisa Damour schetst het hoe en waarom van de toename in druk en angsten bij tienermeisjes in de afgelopen jaren. Zij legt uit wat stress is én hoe je die positief kunt inzetten. Ze toont de omstandigheden waarmee meisjes dagelijks worden geconfronteerd; thuis, op school, in de omgang met andere meisjes, met jongens, en bij het ontdekken van hun seksuele identiteit.


Stress bij tienermeisjes laat je zien hoe je jouw dochter kunt helpen en ondersteunen, zonder dat je haar pad helemaal schoonveegt; zij moet ook leren omgaan met stress. Daardoor wordt je dochter sterker, en kan ze zich op een meer ontspannen manier verder ontwikkelen.


'Dit boek is precies wat ouders nodig hebben. (...) Damour legt het verschil uit tussen gezonde en ongezonde stress en druk. Ze laat zien hoe we onze drochters kunnen helpen om te gaan met spanning, stress en faalangst. Dit briljante boek is een must read.'


Norah O'Donnell, Amerikaanse journalist en presentator bij CBS


Lisa Damour schreef eerder Het puberende meisjesbrein ontrafeld. 


 

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Lisa Damour is klinisch psycholoog. Zij studeerde met lof af op Yale. Ze is columnist voor de New York Times. Ze bekleedde diverse academische functies, publiceert, en geeft lezingen, en is directeur van de Laurel School's Center for Research on Girls. Zij heeft twee puberdochters.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.