Meer uit minder

Hoe onze welvaart op verrassende wijze groeide met minder grondstoffen en wat er nu gaat gebeuren

Andrew Mcafee

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 22.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789000363766, geïllustreerd, 352 blz., October 2019
Formaat: 21.5 (h) x 14.0 (b) x 3.3 (d) cm. Gewicht: 523 gram.

Uitgever: Spectrum

vertaald door: Rob de Ridder

beschrijving

Technologie en kapitalisme: de ingrediënten voor een betere toekomst


De wereldbevolking blijft maar groeien, wordt rijker en consumeert meer, en we zitten bijna of misschien al helemaal op het toppunt van ons verbruik van natuurlijke grondstoffen. En toch is er reden voor optimisme. Ondanks de bevolkingsgroei en onze voortdurende vraag naar meer, loopt ons verbruik juist terug. In Meer uit minder onderzoekt New York Times-bestsellerauteur Andrew McAfee hoe technologie en kapitalisme hand in hand gaan in het scheppen van een rooskleurigere toekomst, maar waarschuwt hij ons ook voor de mogelijke gevaren op de weg ernaartoe.


In dit hoopgevende boek analyseert McAfee hoe het kapitalistische streven naar hogere winsten heeft geleid tot een zoektocht naar lagere kosten. Technologische vooruitgang zorgt ervoor dat bedrijven steeds efficiënter kunnen produceren en consumenten meer doen met minder. Zo gebruiken boeren GPS om grotere oogsten te behalen met minder grondstoffen, worden auto’s steeds lichter en zuiniger, en maakt de smartphone steeds meer apparaten overbodig. Desondanks moeten we ons volgens McAfee nog steeds zorgen maken over zaken als overbevissing en de opwarming van de aarde. Een onthullend verslag over de huidige stand van zaken en de veelbelovende toekomst van de aarde en de mensheid.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)

Andrew McAfee (1967) is hoogleraar van het MIT en schrijver. Hij is een populaire spreker bij TED en schrijft onder andere voor The Economist, The Wall Street Journal en The Financial Times. In samenwerking met Erik Brynjolfsson schreef hij eerder de New York Times-bestseller Het tweede machinetijdperk.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.