Zeven vormen van atheïsme

Een zoektocht om het mens-zijn te begrijpen

John Gray

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Zeven vormen van atheïsme

gebonden: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789000363674, 240 blz., September 2018
Formaat: 22.3 (h) x 15.0 (b) x 2.8 (d) cm. Gewicht: 493 gram.

Uitgever: Spectrum

vertaald door: Fred Reurs

trefwoorden: atheïsme filosofie godsdienst john gray

beschrijving

John Gray is de belangrijkste levende Britse filosoof’ – The Independent


 


Zeven vormen van atheïsme is een prikkelend boek. John Gray: ‘Wanneer je oudere vormen van atheïsme onderzoekt, ontdek je dat sommige van de meest standvastige overtuigingen zeer te betwijfelen zijn.’


Al een generatie lang wordt het publieke debat aangetast door karige, bekrompen bespottingen van religie, uit naam van ‘de wetenschap’, al geven deze spotters blijk van maar weinig kennis van die wetenschap. John Gray valt deze ‘heilige huisjes’ aan. Hij beschrijft de complexe wereld van de verschillende vormen van atheïsme, een traditie die volgens hem even rijk is als die van religie. Tevens een traditie die net zo diep verweven is met religiositeit in plaats van dat dit ‘het tegenoverstelde’ is, zoals het meestal wordt beschouwd.


 


Het resultaat is een boek dat een bijzonder en veelzijdig licht schijnt op dat wat menselijk is, en op de denkers die, in verschillende tijden en op verschillende plekken, hebben gestreden om deze kwestie te kunnen begrijpen.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)John Gray is fulltime schrijver: hiervoor was hij hoogleraar Europese ideeëngeschiedenis aan de London School of Economics. Eerder publiceerde hij belangrijke en veelgeprezen werken, waaronder Strohonden, Al- Qaida en de moderne tijd, Zwarte mis en De stilte van dieren. In 2017 won hij de Nonino Prize.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.