Tom Dumoulin

Wielerlegende in wording

Patrick Bernhart

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 19.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789000362820, 208 blz., May 2019
Formaat: 21.5 (h) x 14.0 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 320 gram.

Uitgever: Spectrum

beschrijving

Het raadsel Tom Dumoulin verklaard


Tom Dumoulin is een van de grootste sporthelden van deze tijd, door allen geliefd, maar ook een groot raadsel. Benaderbaar en ook altijd op afstand. Charismatisch en toch ook vol raadsels. Charmant en ook soms bijtend en ruziënd. Een ijzersterk lichaam en toch ook kwetsbaar. 


Heeft Tom Dumoulin het in zich om Nederlands beste wielrenner aller tijden te worden? Kan hij een plaats verwerven tussen de allergrootsten als Eddy Merckx, Bernard Hinault en Miguel Indurain? 


Patrick Bernhart, veelgeprezen sportboekenauteur, heeft zich verdiept in het fenomeen Tom Dumoulin. Hij zoekt tot op de bodem uit waar het talent van Tom vandaan komt, hij pluist alle elementen uit die Dumoulin maken tot de superster die hij nu is. Zit het in zijn lijf, in zijn kop, zijn team of ligt het aan de omstandigheden? En is dit alles voldoende om meerdere grote wielerrondes op zijn naam te zetten? Bernhart laat zien waar het talent, de eerzucht en de wilskracht vandaan komen. En uiteraard beantwoordt hij de vraag: gaat Tom uiteindelijk de Tour winnen?

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)

Patrick Bernhart schreef eerder de bestseller 2010 – Zo werden wij wereldkampioen die door NRC Handelsblad in de lijst van beste boeken werd opgenomen. Met Jan Maarten Slagter schreef hij De koude kermis van KPN. Bernhart volgt de wielerwereld al decennia op de voet.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.