Langer gezond leven

De revolutionaire wetenschap achter gezond ouder dan 100 jaar worden

David A. Sinclair,

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 24.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789000360093, 440 blz., October 2019
Formaat: 23.0 (h) x 15.1 (b) x 4.1 (d) cm. Gewicht: 751 gram.

Uitgever: Spectrum

fotografie: Brigitte Lacombe

vertaald door: George Pape

trefwoorden: gezond leven gezondheid levensduur ouder worden veroudering wetenschap

beschrijving

De revolutionaire wetenschap van veroudering – en hoe we die kunnen stoppen


Levensduur onthult de baanbrekende nieuwe theorie die onze manier van denken over ouder worden voorgoed zal veranderen. Ouder worden is niet onomkeerbaar; we kunnen er veel meer controle over hebben. Professor David Sinclair toont aan dat bijna alles wat we over ouder worden dachten te weten fout is. Hij biedt daarnaast het verhaal van de geweldige wereldwijde pogingen om het verouderingsproces te vertragen, te stoppen en zelfs terug te draaien. We moeten gaan nadenken over een wereld waar ouder worden behandeld kan worden.


Decennialang dachten we dat we aan de genade van onze genen zijn overgeleverd en dat de natuurlijke schade aan onze genen – de schade die je onherroepelijk oploopt bij het ouder worden – ons uiteindelijk ziek en oud maakt. Maar wat als alles wat we dachten te weten fout is? Wat als ouder worden een ziekte is die we kunnen behandelen?


De basis ligt in het activeren van recent ontdekte ‘vitaliteitsgenen’. Sinclair deelt de nieuwe technologieën en de simpele aanpassingen in levensstijl – zoals intermittent fasting, omgang met kou en trainen met de juiste intensiteit – die aantoonbaar leiden tot een langere levensduur. Levensduur geeft een werkplan om je gezondheid weer in eigen hand te nemen en geeft een blik op de toekomst van de mensheid waarin we gezond ruim 100 jaar kunnen worden.


 

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)

David Sinclair (1966) is hoogleraar Genetica aan Harvard Medical School en oprichter en directeur van het Paul F. Glenn Center for the Biological Mechanisms of Aging op Harvard.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.