De Evangelische Parel

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De Evangelische Parel

gebonden: € 34.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9782808115193, May 2020
Formaat: 23.7 (h) x 16.8 (b) x 5.0 (d) cm. Gewicht: 1039 gram.

Uitgever: Uitgeverij Averbode|Erasme NV

vertaald door: Jos SJ Alaerts; Dirk Boone

beschrijving

De Evangelische Parel is een 16e-eeuws mystiek gebeden-, meditatie-, en ‘oefeningenboek’ van een anonieme schrijfster uit de Lage Landen. Het kende een buitengewoon succes. Het boek werd voor het eerst in 1535 in verkorte versie uitgegeven. In 1537/38 verscheen 'Die Grote Evangelische Peerle', waarvan dit boek de vertaling is.

Het boek cirkelt rond één centrale gedachte: de aanwezig- heid van God in de mens, in zijn diepste kern, als een verborgen ‘kostbare parel’. De schrijfster wil de weg wijzen om die goddelijke aanwezigheid op het spoor te komen en daagt de lezer uit om de weg naar binnen te gaan, tot in de ‘diepste grond’, zich te laten omvormen door de Liefde zelf, om vanuit de intimiteit van de vereniging met God te gaan leven.

Geworteld in de grote 14e-eeuwse mystieke traditie van de Lage Landen en het Rijnland slaat deze uitzonderlijke tekst een brug van de middeleeuwen naar de moderne tijd, getuige de grote invloed die het geschrift gehad heeft op de mystieke auteurs van de 17e en 18e eeuw (met name de Franse School).

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.