De Bevrijding van Amsterdam

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De Bevrijding van Amsterdam

€ 9.99

ISBN: 8717973750741, , UND
Formaat: 19.1 (h) x 13.5 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 80 gram.

Uitgever: Just4Kids bv

beschrijving

Aan de hand van origineel beeldmateriaal wordt u op deze dvd teruggevoerd naar de meidagen van 1945, wanneer Amsterdam door de geallieerden wordt bevrijd van de Duitse bezetter.
U ziet hoe honderden mensen zich langs de wegen verzamelen in afwachting van de intocht van Canadese, Britse en Amerikaanse militairen. De beelden tonen de vreugde onder de bevrijde Amsterdammers. De bevrijdingsroes duurt de hele zomer: er vinden sport en speldagen voor kinderen plaats, militaire parades trekken over de Dam en het dagelijks leven wordt langzaam weer normaal in Amsterdam. U ziet onder meer beelden van de verwoeste Jodenbuurt, voedselvoorziening door de gaarkeukens en de wederopbouw van luchthaven Schiphol. Ook passeren enkele herdenkingen de revue die na de Tweede Wereldoorlog worden georganiseerd, zoals het Spel der Bevrijding in het Olympisch Stadion en de onthulling van het Joodse monument op het Weesperplein.

Deze dvd van circa anderhalf uur bevat naast deze bijzondere beelden ook een programma waarin de oorlog in Nederland in vogelvlucht aan bod komt.

De serie De Bevrijding van geeft aan de hand van uniek archiefmateriaal een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen rondom de bevrijding van uw stad of streek. U ziet op de dvd originele beelden van de intocht van de geallieerden en de bevrijdingsfeesten, maar ook van de wederopbouw en latere herdenkingen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.