Groot Britannie en Ierland

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Groot Britannie en Ierland

€ 18.99

ISBN: 8717377003344, , UND
Formaat: 19.3 (h) x 13.5 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 92 gram.

Uitgever: Coast To Coast Music Group B.V.

beschrijving

GROOT BRITTANNIË en IERLAND

De gebouwen die in het park in Greenwich staan zijn voorname symbolen van de Engelse artistieke en wetenschappelijke inspanningen van de 17e en 18e eeuw. Greenwich is vooral bekend door de nulmeridiaan die dwars door de stad loopt. De tijdstandaard, de GMT, is op deze plaats afgesproken. In het park staat het Koninklijk Greenwich Observatorium, het werk van ontwerper Christopher Wren en wetenschapper Robert Hooke. De nulmeridiaan loopt dwars door dit gebouw.

Studley Royal Park is een verbluffend landgoed, dat is aangelegd rondom de ruïnes van het oude klooster Fountains Abbey en bevat tevens een neo gotisch kasteel Fountains Hall. Opvallend zijn de prachtig aangelegde watertuinen. Fountains Abbey is de grootste kloosterruïne van Groot-Brittannië.

New Lanark is een klein 18e eeuws dorp, gelegen in het sublieme Schotse landschap. In de vroege 19e eeuw zette filantroop en idealist Robert Owen een katoenfabriek op. De imposante fabriek, de ruime en goed ontworpen arbeiderswoningen en de school in het dorp getuigen nog steeds van Owen's humane denkwijze.

Het gebied rond Blaenavon in Zuid Wales getuigt nog steeds van werelds grootste producent van staal en steenkool in de 19e eeuw. Alle elementen hiervan, zoals de mijnen, de staalovens, de primitieve spoorbaan, de arbeiderswoningen zijn hier te vinden.

De Orkney-eilanden of Orkaden vormen een groep van ongeveer 200 kleine eilanden voor de kust van Noord-Schotland. 4000 jaar voor Christus vestigden zich al mensen op Orkney, getuige de prehistorische vondsten zoals Skara Brae, de steenkring van Brodgar en de tombe van Maes Howe. In de 8e en 9e eeuw werden de eilanden gekoloniseerd door de Vikingen en dit werd het centrum van hun beschaving. Deze geschiedenis van Orkney staat beschreven in de Orkneyinga Saga uit 1200.

Skellig Michael is een klooster uit de 6e eeuw, dat gebouwd is op de top van Great Skellig. Dit eiland is onderdeel van de Skellig eilanden en ligt 12 km ten westen van Ierland. Het goed bewaarde complex laat het Spartaanse bestaan van de eerste Ierse Christenen zien.

Liverpool ligt ten noordwesten van Groot-Brittannië aan rivier de Mersey. Het havengebied werd in de 18e eeuw de belangrijkste trans-Atlantische handelshaven van Groot-Brittannië en speelde een grote rol bij de slavenhandel van Europa naar Amerika. Liverpool was pionier in de ontwikkeling van moderne haventechnologie en transportsystemen en herbergt nu veel bezienswaardigheden, zoals St. George's Plateau. Uiteraard is Liverpool ook vooral bekend door The Beatles en het voetbal.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.