Frankrijk Deel 2

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Frankrijk Deel 2

€ 18.99

ISBN: 8717377003306, , UND
Formaat: 19.3 (h) x 13.5 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 88 gram.

Uitgever: Coast To Coast Music Group B.V.

beschrijving

FRANKRIJK - Deel 2

De Mont Saint Michel is een rotsachtig eiland omgeven door een verraderlijke zandvlakte en wordt bestempeld als het Wonder van het Westen. In de 11e eeuw werd op de top van de berg een klooster in Gotische stijl gebouwd die gewijd was aan de aartsengel Michaël. Aan de voet van het klooster en tegen de rotshelling werd later een dorpje gesticht.

Bij Arles is het goed te zien hoe een middeleeuwse stad zich heeft aangepast aan de tegenwoordige Europese beschaving. De indrukwekkende Romeinse monumenten waarvan de Arena en het Romeinse theater uit de eerste eeuw voor Christus dateren. In de 4e eeuw beleefde Arles opnieuw een gouden tijd, waaruit de thermen van Constantijn en de begraafplaats Alyscamps stammen. Arles is tevens bekend als de woonplaats van Vincent van Gogh.

Het kasteel van Chambord is in de 16e eeuw in Renaissance stijl gebouwd. Onder andere Leonardo da Vinci was betrokken bij de ontwikkeling. Het kasteel is een uniek voorbeeld van een koninklijk jachtslot en de grootste aan de Loire.

Parijs, van het Louvre tot de Eiffeltoren en Place de la Concorde tot het Grand en Petit Palais, al deze bezienswaardigheden zijn het beste te zien vanaf de Seine. De Notre Dame en de Sainte Chapelle, nu omringd door het Palais de Justice zijn ware meesterwerken in de architectuur.

Het Canal du Midi is een van de meest opvallende bouwkundige prestaties van deze tijd. Het kanaal zorgde voor het begin van de Industriële Revolutie en was oorspronkelijk bedoeld om de vaartijd van de Atlantische Oceaan naar de Middellandse Zee te verkorten. Ruim 300 bouwwerken zijn te zien langs dit 360 km lange waternetwerk, waarvan het Pont-Canal bij Béziers een van de bekendste is.

De Romeinen introduceerden in de 3e eeuw de wijnbouw in Saint-Emilion en dit werd in de Middeleeuwen steeds intensiever bedreven. Het gebied ligt aan de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Vele historische monumenten als kerken en kloosters zijn in het landschap te vinden, maar het totale gebied is volledig gewijd aan de wijnbouw.

De Loire vallei is een adembenemend landschap met prachtige kastelen en historische dorpen, verdeeld door rivier de Loire. In de "tuin van Frankrijk" ligt het Kasteel van Chambord, het grootste jachtslot van het Loire gebied.

De lange geschiedenis van Lyon begint in de eerste eeuw voor Christus en heeft altijd een grote rol gespeeld in de politieke, culturele en economische ontwikkeling van Europa. Lyon is vooral bekend door de zijde industrie en de kathedraal St. Jean Baptiste.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog is Le Havre vrijwel volledig verwoest. Na 1945 werd het verwoeste gedeelte onder leiding van architect Auguste Perret weer opgebouwd en sinds 2005 toegevoegd aan de lijst van Unesco. De bouwstijlen zijn uniek door de wijze waarop de klassieke stijl met moderne architectuur is verweven, waardoor de gebouwen als origineel en vernieuwend worden gezien.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.