Spanje Deel 2 & Portugal

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Spanje Deel 2 & Portugal

€ 18.99

ISBN: 8717377003290, , UND
Formaat: 19.1 (h) x 13.5 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 99 gram.

Uitgever: Coast To Coast Music Group B.V.

beschrijving

SPANJE en PORTUGAL

In de voorstad van Lissabon werd in 1502 vlakbij de haven het Hiëremonietenklooster gebouwd, de parel van de Portugese kunst. Niet ver daar vandaan staat tevens de Toren van Belem, een eerbetoon aan de ontdekkingsreizen van Vasco da Gama.

Het Convent van Christus is gesticht door de Templar Ridderorde van Tomar en stond oorspronkelijk symbool voor De Herovering. De Orde van Christus nam het convent in 1344 over en maakte er een klooster van, de grootste van Portugal.

De weg naar Santiago de Compostella is de belangrijkste pelgrimsroute die begint in Frankrijk en staat bol van de tradities en historische symbolen. In de middeleeuwen speelde deze route een grote rol in het christelijke geloof tussen het Iberisch Schiereiland en de rest van Europa. Nog steeds lopen vele pelgrims uit alle lagen van de bevolking van Europa deze weg naar het bedevaartsoord. Het oude centrum van Santiago is vooral bekend om de kathedraal.

Ibiza is een prachtig voorbeeld van de samenwerking tussen het mariene en landelijke ecosysteem. De zeegrasvelden Posidonia spelen een fundamentele rol in de diversiteit en het behoud van het mariene leven in het Mediterrane zeegebied. De archeologische vondsten in Sa Caleta (nederzetting) en Puig de Molins (begraafplaats) laten zien dat het eiland al eeuwenlang een belangrijke plaats had in de Mediterrane economie, vooral tijdens de overheersing van de Feniciërs en Carthagen. Het ommuurde gedeelte van Ibiza-stad is een mooi voorbeeld van de overheersing en belegeringen door de eeuwen heen.

Hoog in de Pyreneeën, in de streek Alta Ribagorca ligt het kleine Vall de Boi. Zoals elk dorp in deze vallei is dit dorp tegen de steile wand gebouwd en bezit het een Romeinse kerk. Vall de Boi is omringd door een patroon van grasvelden. In het juiste seizoen worden ook de hoger gelegen hellingen als grasweides gebruikt.

In de 19e eeuw werd Sintra vooral bekend als verblijfplaats van het Portugese koningshuis. Wat ooit een klooster was, werd nu omgebouwd tot kasteel met diverse Gotische, Egyptische en Moorse stijlen en elementen uit de Renaissance tijd. De bijbehorende kasteeltuinen bevatten vele inheemse bomen en plantensoorten. In de directe omgeving zijn vele monumenten en parken te vinden en er is duidelijk te zien dat dit stadje vooral onder de adellijke mensen erg in trek was.

Porto (ook wel Oporto genoemd) is een prachtig bebouwd gebied dat vanaf de heuvel uitkijkt op rivier de Douro. De geschiedenis van Porto gaat tot 1000 jaar terug en dat is vooral te zien aan het oude centrum Ribeira met haar kathedraal en de in typisch Portugese Manuelinestijl gebouwde Santa Clara kerk. Porto is ook bekend van de portwijn.

De Azoren vormen met 9 bewoonde eilanden een archipel in de Atlantische Oceaan. De overblijfselen van de San Sebastian kerk op het eiland Ponta Delgada en de San Joao Baptista zijn unieke voorbeelden van verdedigingswerken. De hoofdstad van Terceira, Angra do Heroismo -opgenomen in de lijst van Unesco-, is in 1980 gedeeltelijk verwoest door een aardbeving en wordt nu weer herbouwd.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.