Italie II & Malta

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Italie II & Malta

€ 18.99

ISBN: 8717377003276, , UND
Formaat: 19.3 (h) x 13.5 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 83 gram.

Uitgever: Coast To Coast Music Group B.V.

beschrijving

ITALIË en MALTA

De hoofdstad van Malta Valetta is onlosmakelijk verbonden met de ridderorde van Sint John, beter bekend als de Maltezer Ridders. Malta kent vele bezetters, die allemaal hun sporen hebben achtergelaten. Bijna nergens anders ter wereld dan in de hoofdstad Valetta zijn er zoveel historische monumenten te bewonderen.

Op zowel Malta als Gozo, onderdeel van het Maltezer archipel vindt men de 7 Megalitische tempels. Op Gozo staan de Ggantija tempels, die bekend zijn door hun structuur uit de bronstijd. Op Malta zijn de tempels van Hagar Qin, Mnajdra en Tarxien uniek gebouwde meesterwerken gezien de beperkte mogelijkheden uit die tijd.

Aan het eind van de 15e eeuw werd de laatste hand gelegd aan de basiliek en het bijbehorende klooster Santa Maria delle Grazie. In dit klooster bevindt zich de muurschildering "Het Laatste Avondmaal" het beroemde meesterwerk van Leonardo da Vinci.

Florence werd gesticht door Romeinse oud-soldaten en bestuurd door bankiersgeslacht genaamd Medici. Uit deze tijd zijn veel artistieke meesterwerken en monumentale gebouwen gecreëerd, zoals de Santa Maria del Fiore, beter bekend als de Dom en het Uffizi museum met het wereldbekende beeld David, ontworpen door Michelangelo en de muurschildering "De Geboorte van Venus", gemaakt door Botticelli.

Napels is gesticht door Griekse bezetters maar vanaf die tijd door verschillende culturen veroverd. Om die reden zijn er diverse invloeden te vinden die de stad zo uniek maken, zoals de Santa Chiara kerk en het Castello Nuovo.

Trullo, typische bouwwerken die alleen in Zuid Italië voorkomen, zijn opvallende voorbeelden van een prehistorische techniek. Deze kalkstenen huizen met de kegelvormige daken worden nog steeds bewoond en dateren van de tweede helft van de 14e eeuw. In Alberobello zijn nog steeds meer dan 1500 van deze trulli te vinden. Ook de kerk in dit dorp is in trullistijl gebouwd.

De kustprovincie Ligurië is een landschap met grote culturele waarde. De Cinque Terre bestaat uit een nationaal park en 5 dorpjes die allen tegen een rotswand zijn gebouwd en wordt verbonden door een wandelpad, de Via dell'Amore en een spoorlijn. De vorm en ligging van de dorpen zijn uniek en passen prachtig in het omringende landschap.

Matera is het meest opvallende en intact gebleven voorbeeld van uit berg gehouwen huizen. De eerste voorbeelden stammen uit de prehistorie. De stad is in twee delen gesplitst, de oude wijk Sassi en de moderne wijk op de vlakte. In Sassi staat op het hoogste punt een kathedraal en er zijn maar liefst 155 grotkerken te vinden.

Verona is al sinds de Romeinse tijd de hoofdstad van kunst en cultuur. De Arena op Piazza Bra is op twee na grootste amfitheater ter wereld en wordt nog steeds gebruikt voor wereldberoemde operavoorstellingen. In de San Zeno basiliek met originele deuren die stammen uit de 10e eeuw vindt men nog vele fresco's uit de Renaissance tijd.

Sinds de vroege middeleeuwen werd het kustgebied van Amalfi al bewoond. In de vele dorpjes die het gebied rijk is, bevinden zich vele historische kunstwerken en gebouwen, zoals de Kathedraal van Amalfi. De omgeving is zeer vruchtbaar en staat vandaag de dag bekend om de productie van citroenen en de daarvan gemaakte plaatselijke drank Limoncello.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.