Bulgarije & Roemenie

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Bulgarije & Roemenie

€ 18.99

ISBN: 8717377003269, , UND
Formaat: 19.1 (h) x 13.5 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 96 gram.

Uitgever: Coast To Coast Music Group B.V.

beschrijving

BULGARIJË en ROEMENIË

Horezu Klooster, Roemenië. In 1690 stichtte Prins Constantijn Brancovan het Horezu klooster in Walachije. Dit meesterwerk staat bekend om haar pure architectuur en is tot in detail uitgewerkt met religieuze kunstwerken en bevat een uitgebreid scala aan portretten en muurschilderingen. In de 18e eeuw bevond zich in het klooster een academie speciaal voor de kunst van muurschilderingen en afbeeldingen, die in de hele Balkan bekend was.

Roemeense Biertan Burcht. Aan de voet van het Kroatische gebergte is deze burcht gesticht door de Germanen van Transsylvanië. Gedeeltes van de kerk en enkele huizen die rondom het centrale plein waren gebouwd, zijn in Europa een van de best bewaard gebleven overblijfselen en staan nog steeds in hun originele setting.

De Thracische graftombe van Sveshtari, Bulgarije. Het Thracische graf dateert uit de 3e eeuw voor Christus en is een uniek voorbeeld van de bouwkunst van de Thraciërs. Dit graf is in 1982 ontdekt en heeft een unieke architectuur met veel kleur en prachtige schilderingen die nog in zeer gave staat zijn.

De Kerk van Boyana, Bulgarije. De Boyana Kerk ligt aan de rand van Sofia en bestaat uit 3 gebouwen. De oostelijke kerk is gebouwd in de 10e en 11e eeuw. De middelste kerk van Kayolan bevat 2 imposante altaren en is behangen met talloze fresco's, geschilderd in 1259 waardoor dit een van de meest belangrijke geschiedkundige collectie schilderijen is.

Het Rila klooster, Bulgarije. Het monnikenklooster van Rila is opnieuw gebouwd tussen 1834 en 1860 tot een neo Byzantijns monument en samengevoegd met de erfgoederen van St. Iwan van Rilski, een 10e eeuwse monnik, en met de overblijfselen van het oude klooster uit de middeleeuwen. Dit monument symboliseert de aanwezigheid van de Slavische cultuur voor de bezetting in de eeuwen erna.

Sighisoara - Stad van de kleine eeuwigheid, Roemenië. Sighisoara is een mooi voorbeeld van een kleine middeleeuwse vesting die eeuwenlang een belangrijke strategische en commerciële rol speelde voor centraal Europa. Sighisoara is tevens het geboortedorp van Dracula.

De Kloosters van noord Moldavië - Wereld van religieuze beelden, Roemenië. De 7 kerken in noord Moldavië worden door de geschilderde buitenmuren en fresco's uit de 15e en 16e eeuw als ware meesterwerken beschouwd en zijn uniek in Europa. De schilderijen laten op prachtige wijze complete scènes uit de religieuze geschiedenis zien. De prachtige compositie en kleuren van de gebouwen passen perfect in het omringende landschap.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.