Groot Britannie Deel 1

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Groot Britannie Deel 1

€ 18.99

ISBN: 8717377003245, , UND
Formaat: 19.3 (h) x 13.5 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 96 gram.

Uitgever: Coast To Coast Music Group B.V.

beschrijving

GROOT BRITTANNIË - Deel 1

Bath werd door de Romeinen als een thermale badplaats gesticht. Later in de middeleeuwen werd het een centrum voor de wolindustrie. In de achttiende eeuw werd het onder het bewind van George III getransformeerd tot een elegante stad. De vele neo-klassieke gebouwen geïnspireerd door Palladio, vormen een geslaagde mix met het oude Romeinse badcomplex.

Stonehenge en Avebury, in Wiltshire, behoren tot de beroemdste formaties megalieten in de wereld. Beiden vormen circels van menhirs waarvan de astronomische betekenis van het patroon nog steeds niet verklaard is. Deze neolithische overblijfselen vormen een unieke getuigenis uit prehistorische tijden.

Westminster Palace is in 1840 opnieuw opgetrokken rond middeleeuwse resten van een eerder paleis het complex is een prachtig voorbeeld van de neo-Gotische stijl. Met de kleine middeleeuwse kerk van Saint Margaret gebouwd in klassieke Gotische stijl, en de prestigieuze Westminster Abbey waar alle Engelse monarchen sinds de elfde eeuw zijn gekroond, is het historisch én symbolische belang van deze locatie voor de Engelsen ongeëvenaard.

De Kathedraal van Durham werd aan het eind van de elfde en begin van de twaalfde eeuw gebouwd om de relikwieën van de evangelist van Northumbria, Sint Cuthbert, te huisvesten en getuigd van het belang van de vroeg Benedictijnse monastieke gemeenschap. Het is bovendien het beste en grootste voorbeeld van Normandische architectuur in Engeland. De innovatieve gedurfdheid van de gewelven was een voorbode van de Gotische architectuur. Achter de Kathedraal ligt het kasteel, een oud Normandisch fort dat de residentie was van de prins-bisschoppen van Durham.

Edinburgh, is sinds de vijftiende eeuw de hoofdstad van Schotland en toont de twee gezichten van een oude stad gedomineerd door een middeleeuwse vesting en die van een nieuwe neo-klassieke stad, wiens ontwikkeling sind de achtiende eeuw de Europese stedelijke lanning sterk beïnvloedde. Het harmonieuze samengaan van deze twee zeer contrasterende historische delen van de stad, die ieder vele gebouwen van groot historisch belang herbergen, geeft deze stad zijn unieke karakter.

Vlakbij Oxford, gesitueerd in een romantisch park vormgegeven door de beroemde landschapsarchitect Brown, ligt Blenheim Palace. Het werd tussen 1705 en 1722 gebouwd als geschenk van de natie aan John Churchill, eerste hertog van Marlborough, als erkentelijkheid voor zijn zege over Franse en Beierse troepen in 1704. Karakteristiek is de eclectische inspiratie en een terugkeer naar de nationale wortels, waardoor het een perfect voorbeeld is van een achtiende eeuws prinselijk kasteel en landgoed.

In het voormalige vorstendom van Gwynedd, in Noord Wales, liggen de bijzonder goed geconserveerde kastelen van Beaumaris en Harlech, daarnaast vindt men er de gefortificeerde complexen van Caernarvon en Conway. Je kunt je hier een goed beeld vormen van de werken van kolonisatie en verdediging, uitgevoerd onder het bewind van Edward I, koning van Engeland (1272-1307).

In Ironbridge, wereldwijd bekend als symbool van de Industriële Revolutie, vindt men alle aspecten van de ontwikkeling van een achttiende eeuwse industriële regio, van mijnen tot aan spoorlijnen. De nabijgelegen hoogovens van Coalbrookdale, gebouwd in 1708, zijn een herinnering aan de ontdekking van cokes, die samen met de brug bij Ironbridge, de eerste metalen brug ter wereld, aanzienlijke invloed hadden op de evolutie van technologie en architectuur.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.