Duitsland Deel 1

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Duitsland Deel 1

€ 18.99

ISBN: 8717377003191, , UND
Formaat: 19.3 (h) x 13.5 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 100 gram.

Uitgever: Coast To Coast Music Group B.V.

beschrijving

DUITSLAND - Deel 1

Het Maulbronn Klooster wordt beschouwd als het volledigste en best bewaarde middeleeuwse klooster van de Alpen. De bijbehorende kerk is gebouwd in Romaans Gotische stijl. Het waterbeheersingsysteem in Maulbronn, met reservoirs, afvoer- en irrigatiekanalen is uitzonderlijk.

De St. Michael Kerk werd gebouwd tussen 1010 en 1020 en is een van de mooiste vroeg Romaanse kerken in Duitsland. De binnenkant, in het bijzonder het houten plafond en het geschilderde stucwerk, en de Kathedraal van Sint Mary, beroemd door haar indrukwekkend bronzen gietwerk, zijn uitstekende voorbeelden van Romaanse bouwkunst.

De vroegere Hanzestad Lübeck, die in de 12e eeuw werd gesticht, was tot de 16e eeuw de belangrijkste handelsstad van Noord Europa. Ondanks de Tweede Wereldoorlog is de structuur van de oude stad evenals de monumenten (bijvoorbeeld de Holstentor poort), kerken en zoutpakhuizen, intact gebleven.

Slot Sanssouci (sans soucis = zonder zorgen) ligt in het oostelijke gedeelte van het gelijknamige park en wordt vaak "het Versailles van Pruisen" genoemd. Sanssouci is één van de bekendste paleizen in Potsdam in de Duitse deelstaat Brandenburg en is in de jaren 1745 - 1747 in rococo stijl gebouwd door de Pruisische Koning Frederik de Grote. Onder Frederik Willem IV van Pruisen werd Slot Sanssouci tussen 1840 en 1842 door de ombouw en de verlenging van de twee zijvleugels verder uitgebreid.

De Würzburger Residenz geldt als een van de belangrijkste in zijn soort. Deze laat barokke residentie was in 1744 gereed en werd bewoond door de prins-bisschoppen. Het paleis werd ontworpen door Balthasar Neumann. Tot het complex behoren ook de hofkerk en de hoftuin.

Bamberg ligt aan een zijrivier van de Main en is de op een na grootste stad in Opper-Franken, een regio in Beieren. De stad beschikt over de grootste bewaard gebleven historische binnenstad van Duitsland. Vanaf de 10e eeuw werd deze stad een belangrijk toevluchtoord voor Slavische volkeren. De architectuur is daardoor sterk beïnvloed.

De staalfabriek van Völklingen in Saarland werd opgericht in 1873 en beslaat 6 hectare. Het is het enige geïntegreerde ijzer- en staalcomplex en werd een van de belangrijkste ijzer- en staalfabrieken in Europa. Het bedrijf werd in 1986 gesloten en is sindsdien intact gebleven met een museum, tentoonstellingsruimte en concerthal.

De Groeve van Messel is de rijkste fossielenvindplaats ter wereld met overblijfselen uit het Eoceen. Het gebied meet circa 1000 bij 700 meter en verstrekt unieke informatie over de vroege stadia van de evolutie van zoogdieren en bevat uitzonderlijk goed bewaarde zoogdierfossielen.

Lorsch en Altenmünster. De abdij is samen met de monumentale toegangspoort, de beroemde "Torhall" een zeldzaam architecturaal overblijfsel uit het tijdperk van Karel de Grote. De beeldhouwwerken en de schilderijen van deze periode zijn in opmerkelijk goede conditie gebleven.

De Dom van Keulen is een Gotische kathedraal en kruiskerk in het centrum van de stad. De bouw begon in 1248 en duurde 632 jaar. De glas-in-lood ramen dateren uit de 14e en 16e eeuw. De kathedraal werd tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd en werd in de jaren die volgden volledig gerestaureerd.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.