Er Is Genoeg Voor Iedereen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Er Is Genoeg Voor Iedereen

€ 39.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 5411704422831, December 2011, UND

Uitgever: Coast To Coast Music Group B.V.

beschrijving

Bots: De stem van een bevlogen generatie

Bots ontstaat in 1974 als afstudeerproject aan de Sociale Academie van vormingswerker Hans Sanders. Hij weet voor het idee met een aantal bevriende muzikanten een band te vormen en Peter Koelewijn, met wie hij in 1966 samenwerkte in 4PK, te interesseren voor een plaat opname. Met de in 1975 uitgebracht lp 'Van kwaad tot erger' is Bots uniek voor de jaren 70 als eerste band die een volledig Nederlandstalig repertoire weet te brengen. Hoewel het album niet bedoeld is als "politieke lp", wordt de groep wel in die hoek geduwd. 'Het lied van de werkende jeugd' en 'De man' zorgen ervoor dat Bots ook op de tv verschijnt. De lp wordt een groot succes, zowel in Nederland als in België, wat tot gevolg heeft dat Bots veel live kan optreden, tot soms zeven keer per week.

In mei 2007, tijdens de opnames van weer een nieuwe CD, krijgt zanger Hans Sanders te horen dat hij ongeneeslijk ziek is. Hij heeft dan vier nummers ingezongen. Er wordt besloten dat er een laatste Botsmonument gerealiseerd zal worden in de vorm van een CD die verder afgemaakt zal worden met gastzangers die door Hans en de groep bewonderd en gewaardeerd worden. In november 2007 overlijdt Hans en de groep maakt vervolgens de opnames, gewapend met zijn wensen en instructies af.

Het eindresultaat mag er zijn .... de nummers op dit album werden o.a. ingezongen door Guus Meeuwis, The Lau, Freek de Jonge, Huub van der Lubbe Gerard van Maasakkers, Maarten Roozendaal ......, aan het verzoek van Hans Sanders is ruimschoots gehoor gegeven !

Nu ook in een luxe versie, met naast de nieuwste cd ook een prachtig boek van en over BOTS met uniek foto- materiaal.

Tracklisting:
1. Zeven dagen lang - Guus Meewis
2. Menens - Huub van der Lubbe
3. Ali ouwe Turk - Hans
4. Paradijs- Freek de Jonge
5. De bevalling - Gerard van Maasakkers
6. Ons moeder- JW Roy
7. De man - Peter Koelewijn
8. Lied van de werkende jeugd- Hans
9. Kreupel - Maarten van Roozendaal
10. Popmuzikant - Rik Polman
11. Maandagochtned - Hans
12. De schatten van de paus - Hans
13. Das weiche Wasser - Hans
14. Dokter - Thé Lau
15. Wie zwijgt stemt toe - Lenny kuhr
16. Rond - Rik Polman
17. Oud - Hans

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.