Eigenwijs in Maastricht

Terugblik op een leven in de Maastrichtse politiek

John Wevers

Eigenwijs in Maastricht

paperback/ gebrocheerd: € 29.90: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-94-91561-74-0, geïllustreerd, November 2016
Formaat: 23.0 (h) x 15.0 (b) x 3.0 (d) cm. Gewicht: 682 gram.

Uitgever: Uitgeverij TIC

beschrijving

Iemand die twintig jaar wethouder was in Maastricht heeft veel te vertellen. Over hoe het politieke spel gespeeld wordt, welke toevalligheden daarbij een rol spelen, welke mensen hem hebben geholpen of juist hebben tegengewerkt bij het realiseren van zijn agenda, hoe hij zelf te werk ging, welke principes hij daarbij hanteerde.
John Wevers (Heerlen, 1936) was wethouder van 1974 tot 1994 en beheerde steeds de portefeuille Volkhuisvesting, Stadsvernieuwing en Ruimtelijke Ordening. Al sinds 1967 speelde hij een rol van toenemende betekenis voor de lokale politiek. Dat was vooral met de actiegroep B4.
Hij beschrijft in dit boek zijn afkomst, de mensen die hem hebben beïnvloed, de thema’s die hij belangrijk vindt en waarom en brengt zijn ideeën, die de basis vormen voor veel bouwkundige projecten in Maastricht, onder woorden met veel voorbeelden uit de praktijk.
Eigenwijs in Maastricht is niet alleen een boeiend boek voor de mensen die John Wevers kennen, maar zeker ook interessant voor lokale politici, voor architecten, projectontwikkelaars en investeerders en alle mensen die Maastricht de moeite waard vinden om welke reden dan ook.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.