Donkerblonde dochter

Pauline van der Lans

Donkerblonde dochter

paperback/ gebrocheerd: € 18.95

ISBN: 978-90-8954-904-4, 251 blz., October 2016
Formaat: 21.0 (h) x 14.5 (b) x 2.4 (d) cm. Gewicht: 376 gram.

Uitgever: Uitgeverij Elikser

trefwoorden: roman, vrouwen, indische wortels, sfeerimpressies, gender, etniciteit, levensverhaal

beschrijving

"Ik zie het meer zo: er is een familiepatroon waar ik nu eenmaal deel van uitmaak. Maar ik moet ervoor zorgen dat ik eruit kan stappen als ik dat wil en dat ik dan even buitenstaander kan zijn. Ik wil er best onderdeel van zijn, maar ik wil er niet door overweldigd worden. Ik moet mijn eigen beslissingen nemen en ik moet de dingen op mijn manier doen."

Heleen en Bijou groeien op in Den Haag en worden vriendinnen in Zutphen tijdens hun studie. Samen en op hun eigen manier proberen ze hun leven vorm en kleur te geven in een wereld waarin persoonlijke en collectieve trauma's generaties lang doorwerken, maar er altijd ruimte is voor liefde, kunst, schoonheid en humor.
In haar laatste levensjaar schreef Pauline van der Lans een rijke, sfeervolle roman, waarin ze haar eigen levensverhaal fijnzinnig heeft verweven. Ze brengt twee sterke vrouwen met Indische wortels tot leven en neemt de lezer mee in haar kritische en originele reflecties op thema's als gender en etniciteit. In haar beeldende stijl schildert ze prachtige sfeerimpressies van de plaatsen en tijden waarin ook haar eigen leven zich afspeelde.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.