Geschriften over theater

Richard Wagner

Geschriften over theater

paperback/ gebrocheerd: € 28.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-8684-132-5, geïllustreerd, 453 blz., November 2016
Formaat: 20.0 (h) x 12.5 (b) x 3.7 (d) cm. Gewicht: 525 gram.

Uitgever: Uitgeverij IJzer

beschrijving

In Geschriften over theater komt de theatermaker Wagner aan het woord. We maken kennis met zijn praktische voorstellen voor de verbetering van het theaterleven in Duitsland en de wijze waarop dit kan worden voorbereid op zijn revolutionaire kunst.

We krijgen een indringend beeld van Wagners vele inspanningen, die uiteindelijk werden bekroond door de Bayreuther Festspiele. De dramatische vriendschap met Nietzsche loopt als rode draad door deze fase van zijn scheppende leven.

Met teksten als Über Schauspieler und Sänger, Über das Dichten und Komponieren en Über die Anwendung der Musik auf das Drama laat Wagner belangwekkende instructies na aan de kunstenaars van de toekomst.

Uit het Duits vertaald, ingeleid en geannoteerd door Philip Westbroek met een voorwoord van de internationaal gevierde sopraan Eva-Maria Westbroek.

Reeds verschenen bij IJzer: Het kunstwerk van de toekomst, Geschriften over kunst, politiek en religie, Opera en drama, Geschriften over eigen werk en Geschriften over muziek.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.