KUNST in de Achterhoek

Willem Beemers

KUNST in de Achterhoek

paperback/ gebrocheerd: € 24.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-94-91826-41-2, geïllustreerd, 112 blz., October 2016
Gewicht: 797 gram.

fotograaf: Anne van der Meiden

trefwoorden: Beeldende kunst, Achterhoek, fotografie

beschrijving

De geest van de grootmeester van het Magisch Realisme waart rond in een Ruurloos kasteel. Moderne realisten bevolken het voormalig gemeentehuis van Gorssel. In Doesburg schittert de Leonardo da Vinci van de glaskunst. Ga je naar Zutphen dan vind je daar twee vernieuwde musea en de archeologische dienst onder één dak. Winterswijk brengt een eerbetoon aan een beroemde schilder in de villa waar hij opgroeide. En in ‘s-Heerenbergh waakt een burcht over een museale erfenis uit de Middeleeuwen.

KUNST in de Achterhoek is een ontdekkingstocht door het beeldende kunstlandschap van een schilderachtige regio, die alleen in zijn naam een uithoek is. Het is een boek met boeiende verhalen over vooraanstaande musea als MORE, Lalique, Villa Mondriaan, Huis Bergh en de samenwerkende musea in Zutphen. Uit hun collecties zijn tal van fraaie afbeeldingen opgenomen.

Maar er is meer. Veel meer. De tocht voert verder langs dorpen en stadjes met interessante bestemmingen voor de kunstliefhebber. Galeriehouders belijden gloedvol hun liefde voor de kunst. En er zijn ontmoetingen met beeldende kunstenaars die vertellen over hun leven en hun werk. Door de gevarieerde verhalen en fraaie foto’s is KUNST in de Achterhoek een boek om te bewaren.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Willem Beemers (1949) is Achterhoeker van geboorte, maar werkte als docent... lees de hele tekst
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.