De chemie van wijn

Wat zit er in wijn?

Prof. Dr. Ir. Rudolf L.M. Pierik

paperback/ gebrocheerd: € 16.00

ISBN: 978-90-8759-628-6, geïllustreerd, 146 blz., October 2016
Formaat: 21.0 (h) x 14.5 (b) x 1.1 (d) cm. Gewicht: 300 gram.

trefwoorden: chemie van wijn rudolf pierik boek over wijn u2pi jouwboek

De chemie van wijn

Prof.Dr.Ir. R.L.M. Pierik, emeritus hoogleraar van Wageningen Universiteit en Research Centrum, wordt ook wel de wijnprofessor genoemd. Hij was verbonden aan de Vakgroep Tuinbouw Plantenteelt met als vakspecialisatie ‘Plantaardige Cel-, Weefsel en Orgaankweek’.

Van zijn hand verschenen sinds 1996 de volgende wijnboeken: Port, Wijnwijsheden (in drie delen), Rode Bordeaux, Is wijn gezond (de rol van alcohol), Spaanse Wijnen, Verzamelde Wijnwijsheden, Portugese Wijnen, Duitse Wijnen en Zuid-Franse Wijnen. Drie van deze boeken (Port, Portugese Wijnen en Duitse Wijnen) ontvingen de Gourmand International Cookbook Award in respectievelijk 1999, 2002 en 2003.

Zijn meest recente boeken zijn: Wijngedichten, Wijntechnologie en Biochemie, Wijnhistorie. Bij de uitgever van dit boek verschenen eerder: Wijn, Alcohol en Gezondheid, Wijn in Spreekwoorden, Gezegden en in de Bijbel en Wijnen van Chili en Argentinië en Australië en Nieuw Zeeland.

Inkijkexemplaar:

Figuren/plaatjes:


  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.