Wandelen in de Lot

Door Zuid-Franse valleien en over kalkhoogvlaktes

Karin Out

Wandelen in de Lot

spiraal: € 15.95

ISBN: 978-90-78194-21-7, geïllustreerd, 108 blz., May 2014
Formaat: 18.0 (h) x 16.0 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 257 gram.

fotograaf: Karin Out

Beste wandelgids voor Zuid-Franse regio de Lot

Gids met 23 wandelingen in de Zuid-Franse regio De Lot.

Veelzijdig en authentiek, dat zijn de karakteristieken van de Lot. Hier kun je ver weg van het massatoerisme nog eindeloos wandelen zonder iemand tegen te komen. Dit is een gebied dat rijk is aan rivieren, uitgestrekte geërodeerde kalksteenvlaktes, beboste hellingen, vruchtbare valleien en ruige kloven.

Wandel over oude paden, daal af naar groene valleien, volg het jaagpad langs de meanderende rivieren en klim naar het plateau waar zich een compleet ander landschap ontvouwt. Zwerf hier door rustieke Querynoise dorpjes en gehuchten en laat vervlogen tijden herleven. Ontdek onderweg hoe afwissend de natuur is. Rust na je wandeling uit op zo’n typisch frans terrasje onder dikke platanen en geniet van de vele culinaire streekproducten die dit deel van ‘La douce France’ rijk is.

Maar er is nog meer: wandel door het mooi bewaard gebleven middeleeuwse stadje Saint-Cirq-Lapopie en het pelgrimsoord Rocamadour. Bezoek de grotten van Lacave en Pech-Merle met prehistorische grottekeningen en stap in een bootje op de onderaardse rivier van Gouffre de Padirac.

Tel daarbij op dat “Zuid-Europa’ in de Lot al voelbaar is en je hebt alle ingrediënten voor een onvergetelijke wandelvakantie.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.