Het huis waar de duivel woont

G. Tribuson

Het huis waar de duivel woont

paperback/ gebrocheerd: € 5.00

ISBN: 978-94-92160-09-6, 192 blz., October 2016
Formaat: 21.0 (h) x 14.8 (b) x 9.8 (d) cm. Gewicht: 256 gram.

Uitgever: Uitgeverij KLIN

serienaam/reeks: Kroatische literatuur in Nederland

vertaald door: Dr. S. Kregar

redacteur: E. Versteegh

boekontwerper: M. Jovanovac

trefwoorden: Tribuson, duivel, absurdistisch en sinister

een verhaal van de straat, waar de tijd stil staat

Niets is wat het lijkt in deze roman. Zal het Roby lukken om zijn Kroatische vechter de wereldtitel in ultimate fight te laten winnen? Het gevecht van knoestige vuisten en welgemikte schoppen zal plaatsvinden in de verlaten kousenfabriek. Roby ontvouwt zijn plannen in de sinistere kroeg Hirošima waar alles draait om het nucleaire einde der tijden. Een van de stamgasten is Professor, de vreemde hengelaar die nooit ging vissen en uiteindelijk ongelukkig het leven verloor. In zijn nalatenschap is ook Het Huis Waar De Duivel Woont, een leegstaande toevluchtsoord voor hoeren en zwervers. De legende blijkt waar te zijn: er ligt een schat verborgen in het huis. Maar er rust ook een vloek op. Wie zal de schat in handen krijgen: erfgenaam Jerko of hoer Margo en haar pooier? 
De duivel doemt steeds op, net als de zwervende rode rechterarm zonder lichaam. Daar is ook nog Roby’s vriend Cimbo, die het begrip gastvrijheid nogal letterlijk neemt als hij een van de vechters onderdak moet bieden.
In de roman Het huis waar de duivel woont lopen de rauwe werkelijkheid van de Kroatische provincie en de symboliek van het bovennatuurlijke door elkaar.

Meer teksten en voorbeelden:

Vreemde types in vijf hoofdstukken1. Ultimate fight
2. Het Amerikaanse jack
3. De kroon en de scepter
4.... 
lees de hele tekstWars van ideologieën en autoriteitenGoran Tribuson is een moderne Kroatische schrijver van romans, korte verhalen,... lees de hele tekstUit Het Amerikaanse jack(***)

Het is acht uur ‘s ochtends, het bezoekuur is net begonnen, als de... 
lees de hele tekst

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Goran Tribuson op zijn best
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.