Nachtbrood

Brood van lang gerezen deeg

Ineke Berentschot

gebonden: € 20.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-94-91728-08-2, 140 blz., February 2014 UITVERKOCHT!

trefwoorden: brood bakken, zuurdesem brood, gist brood

Nachtbrood. Brood van lang gerezen deeg.

Een boek over brood bakken. Brood van lang gerezen deeg. Zuurdesem en gist brood. Niet alleen mensen die thuis zelf hun eigen brood bakken, maar ook de professionele bakker vindt veel nuttige informatie in dit boek. Met name in het eerste - theoretische - deel beschrijft Ineke Berentschot op heldere wijze de achtergronden van goed brood. Het complete natuurlijke fermentatieproces wordt onder de loep genomen, wat niet alleen heel leerzaam is, maar ook leuk om te lezen. Het bijzondere rijsproces van brooddeeg kent geen geheimen meer na het lezen van Nachtbrood.

In het tweede - praktische - deel komen 22 verschillende bakkers aan het woord. Ze delen de recepten van hun favoriete broden - bijna zestig in totaal - en begeleiden de lezer stap voor stap door hun werkwijze.

Het enthousiasme van Ineke Berentschot en de passie van de bakkers werken aanstekelijk. Dit boek hoort thuis op het aanrecht van iedereen die zelf brood bakt of wil gaan bakken, in elke bakkerij en elke restaurantkeuken.

Figuren/plaatjes:


Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.