Bhagavad Gita

de yoga van Oost en West

Paul van Oyen

Bhagavad Gita

paperback/ gebrocheerd: € 39.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-76392-48-6, geïllustreerd, 1000 blz., September 2016
Formaat: 24.6 (h) x 16.4 (b) x 3.7 (d) cm. Gewicht: 1800 gram.

Uitgever: Villa Sophia

Bhagavad Gita, de yoga van Oost en West

De Bhagavad Gîtâ staat centraal in het Indiase culturele, spirituele en religieuze gedachtengoed. De Bhagavad Gîtâ staat ook bekend als de ‘bijbel van India’. Door alle tijden heen heeft de Bhagavad Gîtâ mensen van overal geïnspireerd en inzicht gegeven in de subtiliteiten van de menselijke geest. De boodschap is dat ieder mens zich zijn oorsprong herinnert, de Schepper en de schepping eert en de weg terug naar ‘huis’ vindt. Dit zijn dan ook de onderwerpen die in de 'Gîtâ' ter sprake komen en die op onnavolgbare wijze door Shrî Krishna aan zijn leerling Arjuna worden uitgelegd. Arjuna is, los van de historische figuur Arjuna, tevens symbool voor de persoonlijke mens die deze ommekeer in zichzelf meemaakt. Die ommekeer maakt dat hij of zij op zoek gaat naar die thuisreis die voor iedere mens persoonlijk is en onlosmakelijk verbonden met de maatschappij en de omstandigheden waar men leeft, woont en functioneert. Het boek is een tijdloze inspiratie voor ieder welwillend en zoekend mens.

De verzen zijn door Paul van Oyen van commentaar voorzien om de tekst daarmee toegankelijker te maken voor de moderne Nederlandse lezer. Tevens wordt geciteerd uit het commentaar van de Indiase wijsgeer en hervormer Shankara die leefde tussen 788 en 820 n.Chr. Zijn commentaar dient vrijwel overal als basis bij de studie van de Bhagavad Gîtâ.

Het woord ‘yoga’ komt in de Bhagavad Gîtâ veelvuldig voor en wordt gebruikt in de betekenis van ‘discipline, filosofie, kennis, pad en van yoga’. Yoga staat voor verenigen en voor verbondenheid. Het woord ‘juk’ is ervan afgeleid. Twee ossen verbonden door een juk moeten samenwerken: lichaam en geest.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

review van Mardien Abeling-Willemse'Een gedegen vertaling en uitleg van de Bhagavad Gita, met bij elk vers een... lees de hele tekstNBD-Biblion:Oyen, P.G. van / Bhagavad Gîtâ: de yoga van oost en west – EAN 9789076392486

Hieronder... 
lees de hele tekst
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.