Het grijze gebied

De tweede zaak van politie-inspecteur Banić

G. Tribuson

Het grijze gebied

paperback/ gebrocheerd: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-94-92160-08-9, geïllustreerd, 236 blz., June 2016
Formaat: 21.0 (h) x 14.8 (b) x 1.3 (d) cm. Gewicht: 310 gram.

Uitgever: Uitgeverij KLIN

vertaald door: Dr. S. Kregar

trefwoorden: detective, misdaad, dubbele moord, corruptie, schandaal, postcommunistisch land

Voor iedereen die van een goede detective houdt

Dikke mist hangt al dagenlang boven de stad. Vlak voor de jaarwisseling worden twee lijken in de sneeuw bij de spoordijk gevonden. Waar zal het natrekken van hun identiteit ertoe leiden? Kan hier een verkeersongeluk worden uitgesloten? Wordt het een internationaal schandaal zoals een onbeschofte, verwaande Duitse zakenman dreigt?

Politie-inspecteur Banić, in ongenade geraakt bij zijn meerdere, krijgt deze netelige zaak toegewezen. Zijn carrière hangt al aan een zijden draadje. Hij kan zich geen nieuwe misstappen veroorloven. De ontdekkingen die volgen zijn van een omvang die hij in zijn eentje niet meer aankan.

De tegenstander is machtiger en sluwer dan Banić gewend is; de vraag rijst wie hij überhaupt nog kan vertrouwen. Door zijn koppigheid, onorthodoxe werkmethoden, norse omgang met collega’s en ondergeschikten, problemen met zijn baas en in zijn privéleven wel wat obstakels gewend, maar als blijkt dat hij zijn leven niet meer zeker is, wordt hij kortstondig bang en bezorgd. Hij komt voor een haast onmogelijke opgave te staan: kan hij in zijn eentje voorkomen dat het hele land in een troosteloos grijs gebied verandert? Hulp komt uit onverwachte hoek.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

Moord en corruptie in winters ZagrebAdrianus Koster schrijft in zijn boekenblog:

Geschorste politieman ploetert... 
lees de hele tekstIk heb altijd geschreven over de outsidersLees hier het interview met de schrijver http://kl-in.eu/Online/misdaadromans-anders/ lees de hele tekstWars van alle ideologieënGoran Tribuson (1948) is in Kroatië een veelgelezen en erkend schrijver, met... lees de hele tekstMisdaad is altijd maatschappelijk bepaaldHet grijze gebied is de tweede misdaadroman met politie-inspecteur Nikola Banić... lees de hele teksteen fijne schrijfstijl, een prettig boekin kwaliteitsdruk (offset) lees de hele tekstHoofdstuk 1Haar kleine eenkamerappartement bevond zich op de hoek van een grillig vormgegeven,... lees de hele tekst

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
achterkant boek
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.