Nepal meer dan de Himalaya

Jongeren over de toekomst van hun land

Wiel Palmen

Nepal meer dan de Himalaya

paperback/ gebrocheerd: € 15.00

ISBN: 978-94-92333-12-4, geïllustreerd, 282 blz., August 2016
Formaat: 22.0 (h) x 15.0 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 500 gram.

fotograaf: foto auteur Ronny te Wechel; Sushant Sigdel

woord vooraf: sociaal ondernemer Massy Wahab

met bijdragen van: Aarati Poudel en 20 andere auteurs uit Nepal

boekontwerper: BNO Alfred Birnie

trefwoorden: Nepal Himalaya ontwikkelingssamenwerking geldstroom armoedespiraal projecten leider Nepalese charme voortrekkers en veranderaars ...

De veerkracht van de jonge generatie

Is ontwikkelingssamenwerking ontaard in een onbeteugelde geldfabriek? Hoe afhankelijk is Nepal van die geldstroom? Welke wegen bewandelen we nu echt om mensen te helpen definitief uit de armoedespiraal te komen? Durven wij, de zogenoemde goeddoeners, de Nepalezen de leiding te geven over de talloze projecten die opgestart zijn? Dat zijn de kernvragen die Wiel Palmen zich stelt in dit boek.

Wat hij bij deze zoektocht ervaren heeft, is de veerkracht van de jonge generatie. Zij wacht vooral op een leider, die oprecht kan luisteren en met haar meegaat naar de jaren die komen gaan. Deze leider, vrouw of man, is zeker nu al te vinden onder de 21 jonge, enthousiaste Nepalezen die in dit boek aan het woord komen. Zij vertellen over de toekomst van hún land.

Hoe ziet Nepal er over tien jaar uit? Wat is er van de droom van velen van hen terecht gekomen? Het zou prachtig zijn als iemand over een jaar of tien diezelfde nu nog jonge Nepalezen zou opzoeken en zou vragen: Hoe gaat het nu met jullie en jullie Nepal? Wat is er uitgekomen van jullie dromen?

Wiel Palmen, auteur van dit boek en groot inspirator is de drijfveer achter de projecten beschreven in dit boek. Dat het met Nepal over een decennium beter zal gaan, is Palmens grote wens en natuurlijk de wens van eenieder. Dan zou de inhoud van dit boek achterhaald zijn, in positieve zin. Dat is het streven!
Maar eerst moet je dit boek lezen!

Uitgave in eigen beheer.
Distributie boekhandel via Van Tricht uitgeverij.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

InhoudLandkaart
Deel 1 - Het brede terrein van de ontwikkelingssamenwerking
De... 
lees de hele tekstSociaal ondernemerschap is een mustHet boek rijdt op een dubbel spoor met twee onderwerpen. 'Ik schrijf over de... lees de hele tekstWie is Wiel Palmen?Wiel Palmen( Brunssum, 1937) richtte in 2003 de MartinusStichting (Noord-Thailand)... lees de hele tekst

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
De projecten van Stichting Hetamalo zijn gevestigd in Kathmandu en op redelijk bereikbare afstand van de hoofdstad.
klik voor vergroting
Wiel Palmen (foto Ronny te Wechel)
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.