Een kwestie van overleven

biografie over het werkzame en muzikale leven van en door Jaap Janzen

Jaap Janzen

Een kwestie van overleven

paperback/ gebrocheerd: € 19.75: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-825703-2-8, 228 blz., August 2016
Formaat: 22.0 (h) x 15.0 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 520 gram.

Uitgever: Calbona Uitgeverij

redactie: Jaap Janzen

bewerkt door: Bob Schuitemaker; Jaap Janzen

beschrijving

De in Nederlands Indië geboren Jacob Willem Janzen schrijft in dit boek zijn leven van zich af.
Voor de lezer een geluk dat hij dit gedaan heeft, ook al zegt hij niet te zijn opgeschoten met deze als therapie bedoelde oefening. Het verhaal leest vlot en het is daardoor een plezierige bezigheid dit boek in een keer uit te lezen.
Hij vertelt in chronologische volgorde over zijn leven vanaf zijn kindjaren tot aan zijn huidige voortbestaan, waarin hij zelf aangeeft geen rust te vinden. Het is ook nogal wat dat hij achter zich heeft gelaten en dat de man gevormd heeft die nu op 87-jarige leeftijd van hotel naar hotel trekt, en soms dat van hemzelf. Hij heeft mooie, uitdagende banen gehad en heeft tussendoor een leven als musicus geleefd. Dat vraagt om romantiek, spanning en de lezer wil graag een kijkje nemen in dat leven, soms licht jaloers maar altijd bewonderend.

Wijnand van de Meeberg

Het schilderij op de voorzijde van dit boek is van de hand van Martin F.A. Kiel ( 05-10-1909 - 26-01-2000), gebruikt met toestemming van zijn zoon Martin Kiel. Door de schrijver geselecteerd op grond van de overeenkomst met dit boek: het verhaal van een kleurrijk leven met 'daarbij, daarnaast, daardoorheen, de muziek. Altijd weer de muziek'.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.