Retourtje Roots

adoptiekinderen op reis naar hun geboorteland

Maureen Welscher

Retourtje Roots

paperback/ gebrocheerd: € 18.95

ISBN: 978-90-6523-651-7, 136 blz., September 2016
Formaat: 20.0 (h) x 13.5 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 265 gram.

e-Boek (PDF): € 8.95

ISBN: 978-90-6523-661-6, 139 blz., December 2016

trefwoorden: adoptie, rootsreis, adoptiegezin

beschrijving

Op rootsreis.. of toch niet?

“Eerst even een misverstand uit de wereld helpen: er is geen moeten wat reizen of informatie zoeken over het geboorteland of contact leggen met geboortefamilie betreft. Er is ook niet zoiets als een pasklare oplossing, een protocol of een advies dat voor iedereen geldt.”

In dit boek bundelt Maureen Welscher de ervaringen van kinderen en hun adoptie-ouders wanneer ze op rootsreis gaan.

Met waardevolle en inspirerende bijdragen van:

René Hoksbergen (emeritus hoogleraar adoptie): "Maureen Welscher heeft met haar verhalenbundel over deze echtparen die op rootsreis zijn gegaan een zeer waardevolle bijdrage geleverd."

Elly van der Wardt (psychodynamisch therapeut en adoptiemoeder): "Onze zoon en dochter hebben het allebei ervaren als de mooiste dag van hun leven: een dag die hen heeft gesterkt in zelfbewustzijn en zelfvertrouwen, en hen nog meer rust heeft gebracht."

Ruth Willemse (kinder- en jeugdpsycholoog, zelf geadopteerd): "De beslissing om te gaan wordt mede bepaald door de andere gezinsleden. En dat kan lastig zijn, want dat kan wel eens uit elkaar lopen. Soms willen ouders wel maar de kinderen niet. Of het ene kind wil dolgraag en het andere kind helemaal niet."

Anneke Vinke (psychologe met een adoptiepraktijk): "De grote vraag die me vaak gesteld wordt is de vraag wanneer het de beste tijd is om met je kind op (be)zoek te gaan in zijn of haar geboorteland. Hoe jong kan een kind zijn of is het beter om even te wachten? Daar is geen pasklaar antwoord op, maar er zijn wel wat dingen die ter overweging meegenomen kunnen worden."

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.