De dood bestaat niet

Aad Hoogendam

De dood bestaat niet

paperback/ gebrocheerd: € 10.00

ISBN: 978-94-92228-60-4, 94 blz., August 2016 UITVERKOCHT!

Uitgever: Calbona Uitgeverij

beschrijving

Vrijdag 13 november 2015 was een inktzwarte, machteloze, verdrietige en ellendige dag voor Parijs en de mensheid, een afrekening van andere machteloze mensen.
De vicieuze cirkel van geweld, waarin we ons met zijn allen als mensen bevinden, wordt met de dag uitzichtlozer, waar geen lichtpuntjes in zijn te ontwaren.
Ook dit verschrikkelijke is mogelijk geen toeval, maar een gevolg van de opvoedende kosmische wetten. Wederzijds zoeken de partijen, die tegenover elkaar staan, momenteel naar middelen om elkaar steeds zwaarder te raken. De angst en de machteloosheid worden steeds groter en het mooie in het leven wordt steeds verder vertroebeld.
Het echte probleem wordt in het huidige leven helemaal niet opgelost, zeker niet als we straks worden overgeleverd aan modernere machtsmiddelen, waarmee wetenschappers al ver in gevorderd zijn, zoals: cyborgs, robots, denkende supercomputers en slimme drones, want dan wordt de ellende alleen maar groter. Bovengenoemde machines zijn wars van naastenliefde.
De oplossing is eenvoudig met een nieuwe koers met de naastenliefde als katalysator, doordat de mensen van nature aardig zijn, zoals al staat aangehaald in de brief van 28 juli 2015 aan een lezeres.
Bovenstaande wordt ondersteund door een fragment van filosoof Simon Critchley in Trouw van 25 juli 2015 in de Verdieping:
“Ik heb tegenwoordig een heel simpel moreel uitgangspunt. Een Franse vriendin van mij is kunstenares. Zij besloot op 1 januari van dit jaar: iedereen is aardig. Een nieuwe revolutie in het denken. Ik doe mee, mijn nieuwe morele uitgangspunt is ook dat mensen aardig zijn. Echt waar: mensen zijn in wezen vriendelijk, tolerant, in staat om het goede te doen.”
En dit wordt weer ondersteund door het axioma dat het goddelijke van de gehele kosmos, alom tegenwoordig is in alles en iedereen.
De Doordenker

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.