Met permissie

een essay van andermans bloemen

Leo van Deursen

Met permissie

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-8759-621-7, 420 blz., July 2016
Formaat: 21.5 (h) x 14.0 (b) x 2.5 (d) cm. Gewicht: 460 gram.

trefwoorden: met permissie leo van deursen

beschrijving

Als arts is Dr. Leo van Deursen steeds op zoek geweest naar de oorzaak en achtergrond van ziekte. Voor hem staat de uitspraak van de Amerikaanse psychiater George Engel centraal, die zegt dat wij allen zowel: "The need to know and understand" als "The need to feel known and understood" hebben. Vanuit deze visie is hij geneigd om holistisch te kijken en te denken, en mogen geen vragen onbeantwoord blijven.

In dit essay daagt hij ons uit om onze overtuigingen en onze grote en kleinere levensvragen te spiegelen aan een diversiteit van antwoorden. Die antwoorden komen zowel vanuit de moderne hersenwetenschappen, alsook vanuit de neuropsychologie, de Oosterse en Westerse filosofie, en vanuit spirituele levens-beschouwing.

Tijdens een zoektocht van zeven jaar passeerden als vanzelf de antwoorden op de talloze levensvragen die hij had. De antwoorden kwamen op advies van Michel de Montaigne van mensen die slimmer waren dan hijzelf. Hij plukte hun bloemen en schikte ze tot een antwoord. En blij dit boeket gekregen te hebben, geeft hij het graag aan u door.

Het samenbrengen van deze boodschappen laat zien dat er wereldwijd een verrassende mate van overeenkomst bestaat in de antwoorden op deze levensvragen. De daaruit voortvloeiende conclusie biedt dan ook houvast en leidt tot een heldere, verlichte visie op levensbeschouwing, alsmede persoonlijke en relationele groei.

Inkijkexemplaar:

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.