Jaarboek voor Middeleeuwse Geschiedenis 1 (1998)

B.J.P. van Bavel

ingenaaid: € 29.00: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 978-90-6550-296-4, geïllustreerd, 288 blz., June 1998
Formaat: 24.0 (h) x 16.0 (b) x 2.8 (d) cm. Gewicht: 400 gram.

trefwoorden: middeleeuwse geschiedenis mediëvistiek jaarboek kerkgeschiedenis Sint-Odulphusklooster norbertijnen Sint-Vincentiuskapittel derde orde van Sint-Franciscus franciscanen minderbroeders bisdom Utrecht rechtsgeschiedenis erfrecht feodaliteit vermogensrecht adelsgeschiedenis ridderschap Valor Feodorum militaire geschiedenis staatsvorming Maximiliaan van Oostenrijk oorlog Holland Vlaanderen Zinnik Staveren Henegouwen Velp Dennenburg Brabant Weurt Gelderland Gelre Middeleeuwen

beschrijving

Het Jaarboek voor Middeleeuwse Geschiedenis richt zich op de klassieke onderdelen van de middeleeuwse geschiedenis en haar hulpwetenschappen, waarbij de nadruk ligt op politieke, institutionele en sociaal-economische geschiedenis. Verder zullen artikelen op rechtshistorisch, historisch-geografisch en archeologisch terrein worden opgenomen. In het Jaarboek verschijnen zowel algemene artikelen (overzichtsartikelen, besprekingsartikelen, methodologische en historiografische bijdragen) als onderzoeksverslagen en kleine, relevante bronnenpublicaties. De voertaal is Nederlands, maar bijdragen in het Engels, Duits of Frans zijn ook welkom. De Nederlandstalige artikelen worden voorzien van een korte samenvatting in een moderne vreemde taal. Het Jaarboek wordt uitgegeven onder auspiciën van de Stichting Bevordering Middeleeuwse Studies en staat onder redactie van B.J.P. van Bavel (Universiteit van Amsterdam), A.J.A. Bijsterveld (Vrije Universiteit Amsterdam), A. Janse (Universiteit Leiden), J.A. Mol (secretaris, Fryske Akademy Leeuwarden), E. Thoen (Universiteit Gent) en P. Trio (Universiteit Leuven/Kortrijk).

Meer teksten en voorbeelden:

inhoudsopgaveDIRK HEIRBAUT, Weduwen, erfgenamen en lenen. De evolutie van het feodale erf-... lees de hele tekst

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: