Soms in Afrika

verhalen van onderweg, dwars door landen, levens en vriendschappen

Floor Koomen

Soms in Afrika

paperback/ gebrocheerd: € 9.95

ISBN: 978-90-5999-901-5, 400 blz., September 2012
Formaat: 21.4 (h) x 14.0 (b) x 2.5 (d) cm. Gewicht: 494 gram.

trefwoorden: reizen, Afrika, roman

beschrijving

Soms in Afrika is meer dan een boek. Meer dan een bundeling intrigerende reisverhalen. Het is de reis zelf. Je laat je kostelijk knippen in Mozambique, koopt je schuldig bij bedelende kinderen en hebt een zotte ontmoeting met de laatste absolute vorst van Afrika, de koning van Swaziland. In Mali kruip je in de huid van de waardige Taloutha, in Gabon zie je godenzonen verliezen én winnen in het oerwoud, en in Kenia laat je je masseren op het ritme van een swingende gospel.

Bijna iedereen kent de kleurrijke clichés over Afrika. Maar de werkelijkheid is hilarischer, tragischer, lelijker en mooier. In Soms in Afrika voel je, proef je, zie je en onderga je dit fascinerende continent. En het kan niet anders of je ontwikkelt er eenzelfde diepe liefde voor als de auteur. Voor iedereen die er geweest is en iedereen die nog moet gaan een prachtige verzameling verhalen van onderweg, dwars door landen, levens en vriendschappen.

Soms in Afrika is het eerste boek van Floor Koomen (Amsterdam, 1963). Deze gepassioneerde verhalenverteller werkt in het dagelijks leven als programmamaker tv voor de publieke omroep. Hij woonde zelf in Afrika, reisde er vele malen naartoe en droomt ervan ooit een eigen media-academie op te zetten in Nairobi, Kenia.

Inkijkexemplaar:

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.