De nieuwe generatie

Een biologische kijk op de toekomst van de mens

Wouter DroogersRients Visser (redactie)

De nieuwe generatie

paperback/ gebrocheerd: € 16.50

ISBN: 978-90-77024-75-1, geïllustreerd, 264 blz., September 2016
Formaat: 22.0 (h) x 16.0 (b) x 2.4 (d) cm. Gewicht: 510 gram.

trefwoorden: Biologie, honoursstudenten, departement Biologie Universiteit Utrecht, voedsel- en energietekort, antibioticaresistentie, verstoring van ...

De toekomst van de mens

Onze aarde is een prachtig stukje kunst in ons zonnestelsel en een plaats vol mogelijkheden, extremen, schoonheden, orde en chaos. Maar vooral een plek vol van leven, die een thuishaven biedt voor miljoenen organismen, waaronder de mens. Onze thuishaven heeft ons vele ontwikkelingsmogelijkheden geboden, maar staat door ons succes onder grote druk. In De nieuwe generatie wordt een biologische kijk gegeven op de toekomst van de mens. Het boek beschrijft de problemen die de mensheid in de toekomst gaat tegenkomen en, nog belangrijker, inventariseert hoe we deze problemen kunnen voorkomen of verhelpen. De nieuwe generatie is onderverdeeld in de vijf grote thema’s: Voedsel, Milieu, Energie, Gezondheid en Ruimte. Hierin worden vele vraagstukken behandeld, zoals het aankomende voedsel- en energietekort, antibioticaresistentie, de verstoring van ecosystemen en de vraag of de mens in staat is om naar Mars te gaan. Elk hoofdstuk schetst de problemen van de huidige situatie, waarna er mogelijke oplossingen worden besproken. Bij het beschrijven van deze problemen en oplossingen wordt gebruikgemaakt van de samenhang die heerst tussen de mens en zijn omgeving en wordt de onbetwistbare rol die de biologie hierin speelt toegelicht. De mens zal door samenwerking, bewustwording en het toepassen van betere technieken de mogelijkheid creëren om onze mooie planeet, en daarmee ons eigen voorbestaan, een toekomst te bieden.

De nieuwe generatie is geschreven door achttien honoursstudenten van het departement Biologie van de Universiteit Utrecht. Het honoursprogramma biedt hen de mogelijkheid om extra uitdagingen aan te gaan, ter verbreding en verdieping van het bestaande bachelorprogramma. Gezamenlijk hebben deze achttien studenten hun hoofd gebogen over de toekomst van de mens met dit boek als resultaat.

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
De biologen-auteurs
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.