De freule von Ranix en andere adellijke verhalen

Joost van der Ven

De freule von Ranix en andere adellijke verhalen

paperback/ gebrocheerd: € 17.50

ISBN: 978-90-8759-606-4, 254 blz., June 2016
Formaat: 20.0 (h) x 13.5 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 300 gram.

e-Boek (ePub): € 7.99

ISBN: 978-90-8759-615-6, 254 blz., June 2016

trefwoorden: freule von ranix adel adellijke verhalen joost van der ven u2pi

De freule von Ranix

De freule von Ranix is het verhaal van Ina, afstammeling van een oud Duits adellijk geslacht, die in een klein dorp opgroeit tijdens de Tweede Wereldoorlog. Haar vader, Jonkheer von Ranix is de plaatselijke notaris en helpt een Joods gezin aan een schuiladres tijdens de bezetting.
Na de oorlog gaat Ina studeren in Leiden en vindt onderdak bij haar oom Vato. Ze vindt één liefde in haar leven, Kees, maar die verdwijnt snel weer van het toneel omdat hij niet weet om te gaan met het gedrag van de freule. Ina leeft daarna een teruggetrokken leven.

Deze bundel bevat zeven boeiende verhalen over markante personen met een adellijke titel. Daarna geeft de auteur in diverse uitgebreide bijlagen een overzicht van de gecompliceerde adellijke wereld.

Joost van der Ven (Bilthoven 1940) was inspecteur Natuurbehoud bij het Staatsbosbeheer en daarna werkzaam in Engeland, West Afrika en Moskou. In Moskou was hij de laatste Landbouwraad op de Nederlandse Ambassade voor de Sovjetunie en de eerste voor de vijftien nieuwe republieken. Vanaf 1995 werkte hij veelal in EU-projecten in Centraal Azië en voor Wetlands International Asia-Pacific. Met vrienden reisde hij jaren door Myanmar en gaf een nieuwe en brede kijk op het land. Deze week veelal af van de in die tijd door sommige vooringenomen journalisten gehanteerde formule van bittere onvrede en ellende.

Inkijkexemplaar:

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.