Een toekomstverkenning

Prognoses voor de komende vijfendertig jaar

Roel Beenen

Een toekomstverkenning

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-8954-861-0, 151 blz., June 2016
Formaat: 24.0 (h) x 16.5 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 301 gram.

Uitgever: Uitgeverij Elikser

trefwoorden: maatschappij, verwachtingen, prognoses, ontwikkelingen, vliegtuigjes, robots, basisinkomen, vrouwen

Verwachtingen over ontwikkelingen komende 35 jaar

Mensen zijn de enige wezens op deze planeet die voortdurend met de toekomst bezig zijn, want wat over een minuut gebeurt of over honderd jaar, gaat steeds over de toekomst. We sparen voor ons pensioen en we studeren om later onze jeugddroom te verwezenlijken. Bedrijven en instellingen hebben mensen in dienst die verwachtingen opstellen over ons koopgedrag, over een jaar of over vijf jaar. We spreken dan niet over voorspellingen, maar over verwachtingen of prognoses. In ons leven doen we hetzelfde, we houden rekening met onze persoonlijke geschiedenis. We leren van onze fouten of van het tegenovergestelde en aan de hand daarvan plannen we ons leven.

In dit boek beschrijft Roel Beenen verwachtingen, dus uitdrukkelijk geen voorspellingen, over ontwikkelingen in de periode tussen 2017 en 2050. Een paar voorbeelden: over vijftien jaar vervangt een vliegtuigje de auto, wonen veel mensen in goedkope kunststof huizen, leven we gezonder en langer en nemen robots nog veel meer laaggeschoold werk over dan nu al het geval is
In dit boek bepleit de schrijver een basisinkomen voor iedereen. Hij ziet een veel grotere rol weggelegd voor de vrouw, die nu op veel plaatsen onderdrukt, genegeerd, gekleineerd of ondergewaardeerd wordt terwijl we het volgens hem juist van de intuïtie van vrouwen en hun sociale gevoel moeten hebben. Ook zelfbeschikkingsrecht en een opener en respectvolle seksuele opvoeding zijn onderwerpen waar de schrijver grote waarde aan hecht.

Inkijkexemplaar:

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.