Kanker in huis

paperback/ gebrocheerd: € 8.00 Tijdelijke prijs tot 1-8-2021, daarna € 15.95.

ISBN: 978-94-91826-39-9, 112 blz., June 2016
Formaat: 23.0 (h) x 17.0 (b) x 1.1 (d) cm. Gewicht: 236 gram.

trefwoorden: Kanker, gezondheid, chemo, Felix Sperans, Danny Vanaudenhove, filosofie

Kanker in huis

'Kanker in huis’ is het verhaal van Eric Lostermans. Verteld via een briefwisseling tussen zijn vrouw Danny Vanaudenhove en de Vlaamse auteur Felix Sperans.

Het is een verhaal zoals zoveel mensen dat helaas mee moeten maken. Bij Eric wordt de diagnose kanker gesteld. Kort daarna overlijdt zijn beste vriend aan deze ziekte. Wat volgt is een tijd van uitersten: woede en berusting, haat en liefde, wanhoop en hoop.

Voor Eric en zijn omgeving staat het leven op zijn kop. Hij ziet het als zijn missie om de ziekte niet te verzwijgen, zoals nog altijd veel gebeurt. Danny Vanaudenhove en Felix Sperans fungeren als zijn spreekbuis, maar vertellen ook over hun eigen gevoelens: ze gaan verder met hun briefwisseling, waar ze in hun eerdere boek ‘Sisyphus is moe’ zijn gestopt. In dat boek staat de ziekte fibromyalgie waaraan Danny lijdt centraal. Net als het wat beter gaat met Danny treft het noodlot opnieuw haar gezin. Hoe gaan ze om met deze mokerslag

Geen onderwerp blijft onbesproken. Daarom is ‘Kanker in huis’ zo herkenbaar voor velen die geconfronteerd zijn of worden met deze ziekte.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

Over de schrijversDanny Vanaudenhove (15 april 1957) studeerde moderne talen en werkte 23 jaar... lees de hele tekst

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.