Heerscopinc 1 Echteler, Klein-Ringe, Rheeze

De geschiedenis van de erven en geslachten Heerspink 1325-2000

B.J. FinkeW. Heerspink

Heerscopinc 1 Echteler, Klein-Ringe, Rheeze

gebonden: € 59.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-8704-024-6, geïllustreerd, 798 blz., April 2008
Formaat: 24.7 (h) x 18.0 (b) x 5.1 (d) cm. Gewicht: 1641 gram.

trefwoorden: genealogie familieonderzoek familiegeschiedenis erven grondbezit geslachten familie Heerspink Echteler Klein-Ringe Rheeze Bentheim Münsterland ...

beschrijving

Heerspink-erven komen voor in Bentheim, het Münsterland en Overijssel. In dit boek wordt de geschiedenis van de erven in het Duitse Echteler en Klein-Ringe bij Emlichheim en het Nederlandse Rheeze bij Hardenberg beschreven.
Willem Heerspink en Bert Finke belichten de opvolging in eigenaren, leenheren en leenmannen, waaronder graven van Bentheim, bisschoppen van Utrecht, het Huis van de Duitse Orde en diverse adellijke families. Maar zij laten ook zien op welke manier de bewoners het hoofd boden aan de vele oorlogen die het gebied teisterden, hoe zij zich bevrijdden uit de leenheerschappij en welke oplossingen zij vonden voor de problemen rondom erfopvolging. De economische analyse van de positie van de erven in de boerengemeenschap toont de economische terugval van de erven. Genealogieën van de geslachten Heerspink maken de band tussen erven en families aanschouwelijk.

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.