In het kielzog van moderne markten

Handel en scheepvaart op de Rijn, Waal en IJssel ca. 1360-1560

Job Weststrate

In het kielzog van moderne markten

ingenaaid: € 29.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-8704-033-8, geïllustreerd, 334 blz., March 2008
Formaat: 23.8 (h) x 17.1 (b) x 2.3 (d) cm. Gewicht: 641 gram.

trefwoorden: handel economische geschiedenis rivierscheepvaart scheepvaart Rijn Waal IJssel Rijnland rivieren goederenstroom schippers kooplieden Holland ...

beschrijving

De rivieren Rijn, Waal en IJssel vormen een cruciale verbinding tussen het Rijnland en de stedelijke centra en doorvoerhavens aan de Noordzeekust. Dit boek behandelt de ontwikkeling van het handelsverkeer op het Oost-Nederlandse deel van deze rivieren vóór de Gouden Eeuw. De auteur brengt de goederenstroom kwantitatief in kaart. Ook de organisatie van de rivierscheepvaart komt aan bod: de manier waarop schippers en kooplieden werkten, waar zij vandaan kwamen en naartoe voeren.
De economische verhoudingen in de Nederlanden veranderden sterk in de onderzochte periode. De hegemonie in de Nederlanden verplaatste zich van Brugge naar Antwerpen, de Hollandse economie ontwikkelde zich in hoog tempo en de Oost-Nederlandse Hanzesteden kampten met stagnatie. Tegen deze achtergrond verschaft In het kielzog van moderne markten nieuwe inzichten in de geschiedenis van de handelsrelaties van de Nederlanden met het Duitse achterland.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.