Antroposofie ontmoet

Ilse Marrevee

Antroposofie ontmoet

paperback/ gebrocheerd: € 19.90: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-822522-0-0, 136 blz., September 2015
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) cm. Gewicht: 337 gram.

trefwoorden: antroposofie, antropologie, levensbeschouwing, biologisch-dynamische landbouw, Rudolf Steiner, vrijeschool

Openhartig, authentiek, doorleefd en verhelderend

Vrijescholen winnen aan populariteit. Biologisch-dynamische landbouw is 'gewoner' geworden. Maar het achterliggende gedachtegoed, de antroposofie van grondlegger Rudolf Steiner (1861-1925), blijft voor menigeen een onbekend en ontoegankelijk terrein. Auteur en niet-antroposoof Ilse Marrevee ging op onderzoek uit en sprak jarenlang met een aantal antroposofen met als leidende vraag wat antroposofie voor hen betekent in hun leven en denken. Hoe zien zij zichzelf, de mens, het kind, de wereld, de geschiedenis, de toekomst, de kosmos, ziekte, de dood, het leven?

Wat betekent antroposofie, het gedachtegoed van Rudolf Steiner (1861-1925), voor een arts, rechter, boer, hulpverlener, orthopedagoog, docent kunst, historicus, verpleegkundige, planoloog? Karel Post Uiterweer, Janneke den Herder-van Kappen, Klaas Kuiken, Annelies Daniëls-Kuijper, Karel Freeve, Derk Klein Bramel, Frank Loef, Ria Klein Bramel-de Boer, Hugo Versteeg, Attie Lichthart, Karel Overbeek en Jean-Luc Pylyser geven in Antroposofie ontmoet een openhartig en verhelderend inzicht in hun belevings- en gedachtewereld.

Meer teksten en voorbeelden:

Uiterst waardevolle lectuur"Ieder voor zich geven ze in 'Antroposofïe ontmoet' een openhartig, authentiek,... lees de hele tekstVerbazingwekkend veelzijdig beeld"(...) een verbazingwekkend veelzijdig beeld ontstaat." Dynamisch Perspectief lees de hele tekstIndringende vragen"Haar indringende vragen over wat de verhouding tot de antroposofie nu écht... lees de hele tekstAntroposofisch bolwerk onder de loep"Schrijfster houdt ‘antroposofisch bolwerk’ onder de loep" De Stentor, Zutphen lees de hele tekstover de schrijver(s)Ilse Marrevee studeerde theoretische psychologie en Franse taal- en letterkunde.... lees de hele tekstWat betekent antroposofie voor individuen?Wat betekent antroposofie, het gedachtegoed van Rudolf Steiner (1861-1925),... lees de hele tekstIk was ernaar op zoek geweest.Karel Overbeek (Zwolle, 1961)

Mijn jeugd bracht ik grotendeels in Arnhem... 
lees de hele tekstDe betekenis van antroposofie voor individuenTot een paar jaar geleden was Zutphen mij grotendeels onbekend. In mijn herinnering... lees de hele tekst

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
achterkant
klik voor vergroting
voorwoord
klik voor vergroting
auteur Ilse Marrevee
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.