De droom van de minnezanger

Roman over het leven van Hendrik van Veldeke

Paul J.M. Weelen

De droom van de minnezanger

paperback/ gebrocheerd: € 9.90

ISBN: 978-90-78407-14-0, 256 blz., May 2007 UITVERKOCHT!

Uitgever: Uitgeverij TIC

trefwoorden: hendrik van veldeke, minneliederen, middeleeuws

De eerste met naam bekende schrijver

Wie was Hendrik van Veldeke? Deze eerste met naam bekende schrijver en minnezanger uit de Nederlandse literatuur werd in de 12e eeuw geboren in Spalbeek bij Hasselt en leefde en werkte in Maastricht, Kleef en Thüringen. Aan het hof van keizer Frederik Barbarossa oogstte hij met zijn werk grote roem. Verder is zijn leven in een waas gehuld gebleven.
De droom van de minnezanger geeft Hendrik van Veldeke een gezicht, waarin de sporen van zijn leven, zijn liefde en zijn grote frustratie zichtbaar zijn.

Paul Weelen (Calgary, 1959) groeide op in Kerkrade. Hij studeerde Nederlandse taal- en letterkunde. Na een journalistieke loopbaan is hij schrijver en uitgever geworden. Zijn romans en verhalen schrijft hij normaliter in het Limburgs. Dit is zijn eerste Nederlandstalige roman.

Er is weinig bekend over het leven van Hendrik van Veldeke. De weinige gegevens die we van hem kennen zijn in dit boek verweven. De roman is dus vooral een werk van de verbeelding. Toch heeft de auteur alle relevante plaatsen bezocht, de beschikbare manuscripten gelezen en passages ervan in het verhaal geplaatst. De figuur van de dichter is een mens van vlees en bloed geworden die zich beweegt in een middeleeuwse context.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.