Wonderreizen

de wonderstraal en tien uren op jacht

Jules Verne

Wonderreizen

paperback/ gebrocheerd: € 17.95

ISBN: 978-94-92228-88-8, 226 blz., May 2016

Uitgever: Calbona Uitgeverij

bewerkt door: Wijnand van de Meeberg

beschrijving

De echte Jules Verne liefhebbers zullen het zeker beamen: er lijkt geen terrein onbekend geweest te zijn voor de grote geest van deze auteur die op een onbegrijpelijke en onnavolgbare manier verhalen kon vertellen, die in de tijd waarin hij deze opschreef tot veel onbegrip hebben moeten leiden.
Zelfs in onze moderne tijd, waarin veel van de fantasieën van Verne al lang zijn ingehaald door de werkelijkheid, is het onbegrijpelijk dat één man zoveel vooruitziend doorzicht kon hebben.
Naast zijn wetenschappelijk inzicht, is er ook een grote bewondering voor zijn beleving van de mogelijkheden en onmogelijkheden van de natuur en de schepselen die op deze aarde leven.

In het verhaal "De Wonderstraal" vertelt Jules Verne niet alleen over het destijds nog onbekende fenomeen van het grillige Noorderlicht, maar laat hij ook de romantiek een behoorlijk woordje meespreken.
Als bonusaanbieding vind u als lezer nog het koddige verhaal "Tien uren op Jacht", waarin de auteur zichzelf onder een kritische loep bekijkt en met de nodige humor neerzet.
Ook deze verhalen zijn weer voor de fans (en toekomstige fans) om te smullen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.