Overblijfbijbel

160 verhalen voor tussen de middag

Joyce de Jongh - Foekema

Overblijfbijbel

gebonden: € 24.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-338-3266-6, geïllustreerd, 352 blz., April 2015 UITVERKOCHT!

Uitgever: Ark Media

beschrijving

De Overblijfbijbel is geschikt voor kinderen van groep 3 t/m groep 8. Qua taalgebruik is er rekening gehouden met kinderen zonder christelijke achtergrond. De Overblijfbijbel richt zich op overblijfkrachten op christelijke basisscholen en is ontstaan vanuit de praktijk.

Deze bijbel biedt voor elke dag van het schooljaar (40 wekenx 4 dagen) een afgerond verhaal, gebed en vraag om over door te praten, en dit alles voor tijdens de lunchpauze. Het verhaal staat centraal, er zijn geen illustraties opgenomen. De kinderbijbel volgt het kerkelijk jaar en biedt een breed aanbod aan bijbelverhalen; ook minder bekende verhalen zijn opgenomen.

Toen Joyce de Jongh mee ging draaien als overblijfmoeder merkte ze dat de gebruikelijke kinderbijbels niet echt geschikt waren voor het overblijfmoment. Veel kinderbijbels werken met vervolgverhalen en moeilijke woorden, zonder dat de kinderen direct begrijpen wat het verhaal hun persoonlijk te zeggen heeft. De Overblijfbijbel biedt uitkomst.

Basisleerkrachten, theologen en overblijfmoeders hebben meegelezen.
Ook is er een pilot gedraaid bij een aantal protestants-christelijke scholen in Nederland.

Joyce de Jongh-Foekema is getrouwd, heeft twee zoontjes en woont in Moordrecht. Ze werkt voor een internationale organisatie voor lectuurzending en is freelance tekstschrijver voor haar eigen bureau OptimaTaal.

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.