Goed tegen kwaad

zo goed en zo kwaad als het gaat

Jeroen van Mastbergen

Goed tegen kwaad

paperback/ gebrocheerd: € 12.99

ISBN: 978-94-91777-50-9, 103 blz., May 2016
Formaat: 20.0 (h) x 12.5 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 200 gram.

trefwoorden: humor, fantasy, young adult, engelen, duivels

beschrijving

Wanneer een duivel een manier vindt om vanuit de hel naar de aarde te gaan, komt de hemel in actie. Al is het wel wat te laat. Het engelengezelschap kan slechts één mens bereiken om zo de mensheid te beschermen: Joris Himmelfeuchtigkeit.
Voor onze duivel loopt het ook niet zo soepel. Hij komt niet terecht op de plek die hij had verwacht en ondervindt hier nogal wat nadelen van en die mensen zijn ook al niet meer hoe hij het zich herinnerde.
Betekent dit dat de strijd tussen goed en kwaad deze keer met gemak door de goeien gewonnen wordt? Niet precies, want engelen blijken aardig incompetent te zijn en Joris - de enige hoop voor de mensheid - lijkt niet echt op een Hollywood actieheld...

Deze hemelse, duivelse, maar vooral humoristische novelle laat zien dat het nog niet meevalt om de mensheid te redden (of te vernietigen).

Een beetje Christopher Moore, met een snufje Douglas Adams, of misschien een vleugje jonge Terry Pratchett. Net niet zo waanzinnig als Robert Rankin en voor de liefhebbers zit er ook nog een kleine dosis Supernatural in... Het is, tja, misschien moet je het gewoon lezen.

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.