L(e)espakket Twee vaders, twee moeders

bestaat uit: Hoera! Wij worden papa!!! Mama's zijn stoer! Hoe bedoel je?

Elsbeth de Jager

L(e)espakket Twee vaders, twee moeders

samengesteld pakket: € 39.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-94-91777-51-6, geïllustreerd, 125 blz., March 2016
Formaat: 29.7 (h) x 22.0 (b) x 2.1 (d) cm. Gewicht: 652 gram.

illustrator: Ellen Wennink

trefwoorden: Homoseksualiteit, echtscheiding, pesten

beschrijving

In Nederland zijn er ongeveer 25.000 kinderen met homoseksuele ouders.
Ongeveer de helft van deze kinderen krijgt te maken met vooroordelen. Voor andere kinderen is het hebben van ouders van hetzelfde geslacht blijkbaar nog regelmatig "raar".
Dit maakt kinderen met twee vaders of twee moeders onnodig kwetsbaar.
Duidelijkheid kan hierbij helpen.
In het L(e)espakket Twee vaders, twee moeders, wordt dit op een speelse en begrijpelijke wijze bespreekbaar gemaakt, thuis en in de klas.

Het prentenboek 'Hoera! Wij worden papa!!!' vertelt over twee berenvaders met een kindje. Het boek is prachtig geïllustreerd door beeldend kunstenaar en kunstdocent Ellen Wennink uit Naarden.

In het boek 'Mama's zijn stoer!' lezen we over Mike die heel gelukkig is met zijn mama Sanne en mama Loes. Maar zijn klasgenootjes snappen het toch niet helemaal. Daarom gaat Mike er in de kring over vertellen. Met pijn in zijn buik, want spannend is het wel ...
'Mama's zijn stoer!' is geschreven op AVI 4/ CLIB 3-niveau. Ook in dit boek staan schitterende illustraties van Ellen Wennink.

Het jeugdboek 'Hoe bedoel je?' laat zien hoe moeilijk Naomi het heeft als haar ouders gaan scheiden omdat haar vader homoseksueel blijkt te zijn.
Pia Dijkstra (D66) schreef hierover: "Dit boek is een mooi voorbeeld hoe homoseksualiteit onder leerlingen bespreekbaar kan worden gemaakt. Bovendien is het op een respectvolle en begrijpelijke wijze geschreven. De moeite waard om te lezen."
'Hoe bedoel je?' is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar en bevat het eerder gepubliceerde boek 'Niet waar!' en het nieuwe vervolg daarop 'Echt wel!'

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.